Pui fiert și smochine cu miere Gastrique
Pentru $1.06 pe portie, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 159 calorii, 3G de proteine, și 7g de grăsime. Această rețetă servește 4. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Această rețetă este plăcută de 2 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați miere, sare kosher, vin și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, primar și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 17%. Acest scor este destul de rău. Încercați Puiul cafenelei Zuni fiert cu smochine, miere și oțet, Pulpe de pui fierte cu smochine și frunze de dafin, și Pui fiert cu smochine pe Escarole ofilite pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Separați picioarele și coapsele dacă doriți, dar eu nu. bucăți de pui foarte uscate. Se condimentează cu sare și piper.
Tăiați ceapa de jumătate de centimetru. Curățați ceapa și sfărâmați-le vertical, tăind doar puțin de la capătul rădăcinii, astfel încât fiecare sfert să rămână intact.
Încălziți cuptorul la 375 de grade.
Încălziți untul într-o tigaie grea rezistentă la cuptor, de preferință una suficient de mare pentru a ține puiul într-un singur strat. La foc mediu-mare, se rumenesc bine puiul pe ambele părți. Dacă tigaia nu este suficient de mare pentru a ține tot puiul, rumeniți-l în etape și transferați-l într-o tigaie care să țină totul.Puneți sferturi de ceapă, cimbru și frunze de dafin în jurul puiului.
Adăugați vin alb și suficient stoc de pui, astfel încât lichidul să aibă o adâncime de aproximativ centimetri în tigaie.
Puneți puiul în cuptor și gătiți până când puiul este gata, aproximativ 40 de minute.
Scoateți din cuptor în aragaz.
Așezați smochine în jurul puiului.
Puneți tigaia la foc mediu-mare, aduceți conținutul la foc mic și gătiți câteva minute până când sosul începe să devină siropos. Încălziți mierea și oțetul într-o cratiță mică și stropiți peste pui. Întorcând puiul în tigaie, gătiți încă câteva minute, ungând cu sucuri de tigaie.
Îndepărtați frunzele de dafin, verificați condimentele și serviți, împărțind ingredientele astfel încât fiecare farfurie să primească un picior și o coapsă de pui și câte 4 bucăți de smochin și ceapă.