Pui cu ghimbir afumat cu cardamom, cuișoare și scorțișoară
Dacă doriți să adăugați mai multe rețete fără gluten, fără lactate, 30 întregi și rețete דל פחמימות,e în cutia de rețete, pui cu ghimbir afumat cu cardamom, cuișoare și scorțișoară ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Acest fel principal are 468 de calorii, 32 g de proteine și 32 g de grăsimi per porție. Această rețetă servește 4 și costă 4,73 USD per porție. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Dacă aveți la îndemână semințe de muștar, coajă de lime, ceapă și alte câteva ingrediente, le puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 20 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor solid de 60%. Rețete similare includ pui cu ghimbir afumat cu cardamom, cuișoare și scorțișoară, nuci fragile cu scorțișoară și cuișoare și Kumquats în sirop condimentat cu cuișoare, scorțișoară și anason stelat.
Instrucțiuni
Încinge uleiul într-o tigaie medie la foc mediu.
Adăugați ghimbirul și usturoiul; gatiti pana se inmoaie, aproximativ 2 minute.
Adăugați semințele de muștar; gătiți 30 de secunde.
Adăugați 1/2 cană de apă și coaja de lime și asezonați cu sare și piper. Aduceți la fierbere și gătiți 1 minut.
Transferați amestecul într-un blender; amestecați până la o pastă netedă, adăugând mai multă apă dacă este necesar.
Frecați pasta de ghimbir peste tot puiul, inclusiv sub piele. Acoperiți puiul și marinați la frigider, cel puțin 2 ore și până la 8 ore.
Scoateți puiul din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de gătit.
Combinați cardamomul, scorțișoara și cuișoarele într-un castron. Acoperiți cu apă rece și înmuiați cel puțin 1 oră și până la 4 ore.
Combinați ceapa roșie și 1 lingură de sare într-un bol și lăsați să stea la temperatura camerei 30 de minute. Clătiți cu apă rece și scurgeți bine.
Pune ceapa intr-un bol si adauga patrunjelul si sumacul.
Încălziți grătarul la maxim pentru grătar indirect.
Scurgeți condimentele și adăugați-le uniform peste cărbunii încinși într-un grătar cu cărbune sau în cutia de afumător a unui grătar cu gaz.
Puneți capacul pe grătar și lăsați fumul să umple grătarul, aproximativ 10 minute.
Asezonați puiul pe ambele părți cu sare și piper.
Puneți puiul, cu pielea în jos, pe partea mai rece a grătarului (încălzire indirectă), închideți capacul și grătarul până când pielea devine ușor aurie, cu urme slabe de grătar, 22 până la 25 de minute. Întoarceți puiul cu pielea în sus, treceți pe partea mai fierbinte a grătarului (încălzire directă) și continuați să prăjiți până când pielea devine maro aurie, 15 până la 20 de minute. Întoarceți puiul încă o dată și continuați să gătiți la grătar la foc direct până când pielea devine maro aurie și crocantă și un termometru cu citire instantanee introdus în coapsă înregistrează 165 de grade F, aproximativ 8 minute.
Scoateți puiul pe o masă de tăiat, întindeți-l cu folie și lăsați-l să se odihnească aproximativ 10 minute înainte de a-l tăia. Acoperiți puiul cu niște condiment de ceapă și pătrunjel.
Fotografie de Jennifer Causey