Prăjiți curcan cu mere, ceapă, frunze de salvie prăjite și sos de cidru de mere

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați curcanul prăjit cu mere, ceapă, frunze de salvie prăjite și sos de cidru de mere. Această rețetă face 8 porții cu 851 calorii, 116g de proteine, și 33g de grăsime fiecare. Pentru $3.89 pe portie, această rețetă acoperă 39% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 75 ore. Dacă aveți la îndemână unt, sucuri de tigaie din curcan prăjit, ceapă perlată și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma oțetul de cidru, puteți urma acest fel principal cu Placinta Cu Otet ca desert. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Recunostintei. Cu o lingură scor de 74%, acest fel de mâncare este destul de bun. Rețete similare includ Prăjiți curcan cu portocale, frunze de dafin, ceapă roșie și sos de tigaie, Prăjiți curcan și sos cu ceapă și salvie, și Prăjiți curcanul cu salvie, ceapă și sos de măruntaie.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 425 F.
Clătiți curcanul în interior și în exterior și uscați-l. Condimentează cu sare și piper în interior și în exterior. Îndoiți pielea gâtului sub corp și fixați-o cu o frigăruie mică. Legați betisoarele împreună cu șnurul de bucătărie și fixați aripile pe corp cu frigarui mici.
Puneți curcanul pe un set de rafturi într-o tigaie mare ignifugă. Friptură de curcan în mijlocul cuptorului 30 de minute.
În timp ce curcanul se prăjește, blanch ceapa în apă clocotită 1 minut și clătiți sub apă rece. Curățați ceapa, apoi aruncați cu 1 lingură de unt topit și sare și piper după gust. Aruncați merele cu 1 lingură de unt topit și sare și piper după gust într-un alt bol.
Reduceți temperatura la 350 F.
Periați restul de 1/4 cană de unt topit peste curcan și prăjiți încă 30 de minute.
Ungeți curcanul și împrăștiați ceapa în jurul său, apoi prăjiți încă 30 de minute.
Ungeți curcanul și adăugați mere în tigaia de prăjire. Prăjiți încă 1 până la 1 1/2 ore, sau până când un termometru introdus în partea cărnoasă a coapsei înregistrează 180 F.
Transferați curcanul, ceapa și merele într-un platou încălzit, lăsând sucurile în tigaie.
Scoateți frigarui și aruncați șirul.
Lăsați curcanul să stea cel puțin 30 de minute, până la 4
Degresați grăsimea din sucurile de tigaie și rezervați 1/4 cană de grăsime.
Turnați sucurile de tigaie într-o măsură de sticlă de 2 litri și adăugați suficient stoc de curcan pentru a face 4 1/2 căni în total. Puneți tigaia pe 2 arzătoare.
Adăugați 1 cană de amestec de stoc și deglazați fierbând la foc moderat, amestecând și răzuind bucăți maro.
Adăugați restul de 3 1/2 căni amestec de stoc, cidru și oțet și aduceți la foc mic.
Transferați la măsura sticlei.
Bateți împreună grăsimea rezervată și făina într-o cratiță mare și grea și gătiți roux la foc moderat, amestecând, 3 minute.
Adăugați amestecul de stoc fierbinte într-un flux rapid, șoptind constant pentru a preveni cocoloașele, apoi fierbeți, șoptind ocazional, până se îngroașă, aproximativ 10 minute.
Se amestecă orice sucuri suplimentare de curcan din platou și se condimentează sosul cu sare și piper.
Se toarnă sosul printr-o sită fină într-o barcă cu sos.
* Ceapa poate fi albită și curățată cu 2 zile înainte și răcită, acoperită. * Vă recomandăm să faceți ciorba de curcan și frunzele de salvie prăjite înainte, deși pot fi preparate în timp ce curcanul este la cuptor.