Praz Fiert
Rețeta praz fiert se poate face în aproximativ 1 oră. Această rețetă vegetariană fără gluten și lacto ovo servește 4 și costă 84 cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 9g de grăsime, și un total de 141 calorii. Funcționează bine ca o garnitură foarte accesibilă. Un amestec de frunze de dafin, cățel de usturoi, zahăr și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 526 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Vă este adus prin simple rețete. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular improvabil de 0%. Rețete similare sunt Praz Fiert, Praz Fiert, și Praz Fiert.
Instrucțiuni
Tăiați capetele prazului până ajungeți la coadă; puțin din partea verde deschis este bine, dar nu prea mult din ea. Dacă doriți, puteți salva porția neutilizată de praz în congelator pentru a face stoc mai târziu.
Feliați prin coada prazului pe lungime până ajungeți la capătul rădăcinii—nu tăiați încă rădăcina. Curățați prazul sub apă curentă rece, deoarece prazul este de obicei murdar. Odată ce prazul este lipsit de murdărie sau nisip, tăiați rădăcina pentru a face două bucăți lungi de praz. (Consultați Cum să curățați prazul pentru fotografii și mai multe detalii despre curățarea prazului.)
Gatiti prazul si usturoiul in unt: obtineti o tigaie saut saut suficient de mare pentru a tine prazul intr-un singur strat si incalziti untul in el la foc mediu-mare. Când untul s-a topit și începe să spumeze, reduceți focul la mediu și adăugați usturoiul tocat și apoi prazul, tăiat cu fața în jos.
Gatiti 1-2 minute, doar pentru a le rumeni putin si pentru a lasa untul sa intre in praz.
Întoarceți și presărați sare, apoi gătiți cealaltă parte timp de 1-2 minute.
Fierbeți cu vin, frunze de dafin, zahăr, cimbru, sare: întoarceți prazul înapoi, astfel încât partea tăiată să fie în jos, presărați prazul cu zahărul, frunzele de cimbru și o atingere mai multă sare.
Adăugați vinul alb cu frunza de dafin și aduceți la foc mic. Acoperiți și gătiți 35-45 de minute la foc mediu-mic.
Reduceți lichidul de fierbere: când prazul este suficient de fraged, astfel încât o lamă de cuțit să le străpungă ușor, descoperiți oala și aduceți lichidul de fierbere la fierbere.
Lăsați acest lucru să se reducă la jumătate, apoi opriți focul.
Adăugați pătrunjelul, rotiți-l și serviți.