Plăcintă de pește cu piure de șofran
Placinta de peste cu must de sofran ia in jur 1 oră și 45 de minute de la început până la sfârșit. O porție conține 424 calorii, 43G de proteine, și 21g de grăsime. Această rețetă servește 6 și costă 6,34 USD pe porție. Această rețetă este plăcută de 63 de gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați șalote, cartofi de tip KGC, ardei iute și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și pescatarian dieta. În general, această rețetă câștigă o scor extraordinar spoonacular de 96%. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Tocană De Pește Cu Cuscus De Șofran, Sos de șofran pentru pește-Spania, și Tagine de pește cu șofran și migdale.
Instrucțiuni
Răsturnați șalotele și oțetul într-o cratiță și puneți-le pe foc, astfel încât oțetul să se evapore rapid. Stropiți în vinul alb și reduceți până se usucă practic.
Se adaugă smântână, se aduce la fierbere, apoi se fierbe ușor până se reduce cu două treimi și foarte gros. Se lasă să se răcească.
Tăiați peștele în bucăți de mușcătură și puneți-l deoparte cu creveții.
Puneți spanacul într-o strecurătoare mare și turnați peste apă clocotită dintr-un ibric până când tot spanacul este ofilit (poate fi necesar să faceți acest lucru de mai multe ori). Se răcește sub robinetul rece, apoi se strecoară bine spanacul pentru a scăpa de orice lichid în exces.
Pentru a face toppingul, zdrobiți șofranul, usturoiul și ardeiul iute împreună folosind un pistil și mortar. Sfat într-o cratiță cu lapte, se aduce la fierbere, apoi se scoate de pe foc pentru a infuza. Aduceți cartofii la fiert și fierbeți timp de 15 minute până se înmoaie.
Se scurge, apoi se pasează bine cu laptele infuzat, uleiul de măsline, sucul de lămâie și coaja.
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz
Pentru a asambla plăcinta, amestecați peștele și creveții în crema rece până când sunt complet acoperite. Răsturnați peștele în fundul unui vas mare de gratin și împrăștiați-l peste pâlcuri de carne de crab. Desfaceți spanacul și așezați-l peste pește, apoi acoperiți cu piure. Gatiti Placinta aproximativ 30 de minute pana devine aurie si incepe sa se rumeneasca si sa buleze in jurul marginilor.
Serviți cu legume verzi, dacă doriți.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner și Pinot Noir sunt alegerile mele de top pentru pește. Peștele este la fel de divers ca vinul, așa că este greu să culegi vinuri care se potrivesc cu fiecare pește. Un vin alb crocant, cum ar fi un pinot grigio sau gr Arkullner Veltliner, se va potrivi oricărui pește alb cu aromă delicată. Peștele cărnos, puternic aromat, cum ar fi somonul și tonul, se poate descurca chiar și cu un vin roșu deschis, cum ar fi un pinot noir. St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio cu un rating de 4,3 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 23 de dolari pe sticlă.
![Sfântul Mihail-Eppan Furia Pinot Grigio]()
Sfântul Mihail-Eppan Furia Pinot Grigio
În funcție de sol și microclimat, Pinot gris variază de la un simplu vin de zi cu zi până la creșteri absolute de vârf. Podgoriile calde, expuse la soare ale locurilor Anger, cu solurile lor argiloase de pietriș de calcar, sunt un exemplu de manual. Anger Alto Adige Pinot Grigio are o structură nobilă, un echilibru frumos și o aciditate fină – ceea ce îl face o plăcere absolută de băut. Albul puternic se potrivește bine cu ciorba de pește și pește, pieptul de bibilică sau fileul de vițel.