Plăcintă Cu Crumble De Afine-Mere
Cranberry-Apple Crumble Pie ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă vegetariană servește 8 și costă 93 cenți pe porție. O porție conține 258 calorii, 1g de proteine, și 14g de grăsime. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Dacă aveți la îndemână zahăr brun, afine, scurtare vegetală și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 16%. Acest scor nu este atât de excelent. Rețete similare includ Cranberry Și Apple Se Sfărâmă, Apple Cranberry Crumble, și Cranberry Apple Crumble.
Instrucțiuni
Amestecați făina, untul, scurtarea și sarea într-un castron cu vârful degetelor sau cu un blender de patiserie (sau pulsați într-un robot de bucătărie) doar până când amestecul seamănă cu o masă grosieră cu niște bucăți de unt de mărimea unui bob de mazăre.
Stropiți 3 linguri de apă cu gheață uniform peste amestec și amestecați ușor cu o furculiță (sau puls) până se încorporează.
Strângeți o mână mică: dacă aluatul nu se ține împreună, adăugați mai multă apă cu gheață, 1/2 lingură odată, amestecând până se încorporează. Nu suprasolicitați aluatul sau produsele de patiserie vor fi dure.
Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor făinată și împărțiți-l în 4 porții. Cu călcâiul mâinii, ungeți fiecare porție o dată sau de două ori într-o mișcare înainte pentru a ajuta la distribuirea grăsimii. Adunați tot aluatul împreună (folosind un răzuitor de patiserie dacă aveți unul) și formați-l într-un disc de 5 inci. Dacă aluatul este lipicios, praf ușor cu făină suplimentară. Se răcește, învelit în folie de plastic, până când este ferm, cel puțin 1 oră.
Amestecați făina, zahărul brun, scorțișoara și sarea într-un castron. Amestecați untul cu vârful degetelor până se formează aglomerări mari, apoi amestecați nucile pecan. Se răcește până când este gata de utilizare.
Se amestecă împreună mere, afine, zahăr brun, făină, scorțișoară, sare și suc de lămâie într-un castron mare.
Preîncălziți cuptorul la 425 F cu rack în treimea inferioară.
Întindeți aluatul pe o suprafață ușor făinată cu un sucitor ușor făinat într-o rundă de 13 inci, apoi încadrați-vă în placa de plăcintă. Tăiați marginea, lăsând o consolă de 1/2 inch, apoi pliați consola sub și sertizați decorativ.
Transferați umplutura de fructe în coaja de plăcintă și punctați cu unt. Acoperiți ușor cu folie și coaceți până când merele cad ușor, aproximativ 30 de minute.
Reduceți temperatura cuptorului la 375 F.
Presărați crumble topping peste umplutură și coaceți, neacoperit, până când crumbleis se rumeneste, umplutura clocotește, iar merele sunt fragede, cu 45 de minute până la 1 oră în plus. Se răcește complet, 2 până la 3 ore.
* Aluatul poate fi răcit până la 3 zile. * Plăcinta poate fi făcută cu 1 zi înainte și păstrată, acoperită slab, la temperatura camerei.