Piure de cartofi cu ceapă caramelizată
Piureul de cartofi cu ceapă caramelizată durează aproximativ 1 oră de la început până la sfârșit. O porție conține 188 de calorii , 7 g de proteine și 7 g de grăsimi . Această rețetă fără gluten servește 6 și costă 71 de cenți per porție . 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Funcționează bine ca garnitură foarte accesibilă. Este perfect pentru Ziua Recunoștinței . Vă este adus de Taste of Home. Dacă aveți la îndemână unt, smântână, fâșii de bacon și alte câteva ingrediente, le puteți face. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 35% , ceea ce este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Alouette® Baby Brie® Pizza caramelizată cu ardei și ceapă , Pâine prăjită cu avocado cu ceapă dulce caramelizată, roșii struguri, arpagic proaspăt de grădină și flori de chive și pizza cu ceapă și bacon caramelizate .
Instrucțiuni
Încinge uleiul într-o tigaie mare antiaderență la foc mediu; se adauga ceapa si 1/2 lingurita sare. Gatiti si amestecati timp de 15 minute sau pana cand umezeala s-a evaporat si ceapa se ofileste complet. Reduceți căldura la mediu-scăzut. Gatiti si amestecati 30-40 de minute sau pana cand ceapa este caramelizata. (Dacă este necesar, adăugați apă, câte 1 lingură, dacă ceapa începe să se lipească de tigaie.)
Între timp, puneți cartofii și usturoiul într-o cratiță mare; acoperiți cu apă. Se aduce la fierbere. Reduceți căldura; acoperiți și gătiți timp de 18-22 de minute sau până când se înmoaie.
Scurgeți cartofii; se pune intr-un castron mare si se paseaza.
Se adauga smantana, laptele, piperul si sarea ramasa; piure până se omogenizează. Se amestecă ceapa caramelizată.
Transferați într-un bol de servire.
Stropiți cu unt; se presara cu branza si bacon.