Pilaf De Șofran
Nevoie de o garnitură fără gluten, fără lactate și vegetariană? Pilaf de șofran ar putea fi o rețetă spectaculoasă de încercat. Această rețetă servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3G de proteine, 2G de grăsime, și un total de 145 calorii. Pentru 50 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de bulion de pui cu mai puțin sodiu, sare, apă caldă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Ingredientul Secret (șofran): Pilaf de orez șofran și portocaliu cu Orzo și nuci de pin, Pilaf De Șofran, și Pilaf De Orez Cu Șofran.
Instrucțiuni
Combinați apa caldă și șofranul.
Clătiți bine orezul; scurgere.
Combinați orezul și 2 căni de apă rece într-un castron și lăsați să stea 30 de minute până la 2 ore.
Încălziți uleiul într-o cratiță mare la foc mediu-mare.
Adăugați cuișoare și frunze de dafin; gatiti 1 1/2 minute, amestecand ocazional (aveti grija sa nu ardeti frunzele de dafin). Se amestecă amestecul de șofran, orezul, bulionul, stafidele și sarea; aduceți la fierbere. Reduceți căldura; fierbeți 5 minute sau până când lichidul este absorbit. Reduceți căldura la minim. Acoperiți și gătiți 5 minute.
Se ia de pe foc; se lasă să stea 5 minute. Puf cu o furculiță. Aruncați cuișoarele și frunzele de dafin; se presară cu migdale.