Piersici braconate cu caramel cu afine
Nevoie de o fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetarian și garnitură vegană? Piersicile braconate cu caramel cu afine ar putea fi o rețetă remarcabilă de încercat. O porție conține 404 calorii, 2G de proteine, și 1g de grăsime. Această rețetă servește 3. Pentru $2.77 pe portie, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 22 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Această rețetă de la BBC Good Food necesită zahăr tos, coajă de lămâie, păstăi de vanilie și afine. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 minute. Cu o lingură scor de 20%, acest fel de mâncare nu este atât de grozav. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Afine balsamice și piersici, Ovăz Chipsuri cu Afine, Piersici și Frișcă, și Tort de casă cu piersici, afine și nuci pecan.
Instrucțiuni
Încălziți o cratiță goală, pe bază de greutate, până când simțiți că crește o căldură puternică.
Se presară zahărul. Ar trebui să înceapă să se caramelizeze. Rotiți tigaia pe măsură ce zahărul se dizolvă și devine auriu închis, dar nu amestecați.
Când cea mai mare parte a zahărului s-a caramelizat, turnați cu grijă 500ml/18fl oz apă fiartă doar și amestecați cu o lingură cu mâner lung. Va scuipa, așa că ai grijă. Zahărul va deveni ferm, dar continuă să se încălzească și să se amestece și se va dizolva din nou.
Adăugați coaja de lămâie și vanilia. Se fierbe timp de 5 minute.
Scorați piersicile în jumătate și răsuciți pentru a separa.
Scoateți pietrele. Introduceți piersicile în sirop într-un singur strat.
Întoarceți lichiorul la foc mic și reduceți focul până când abia fierbe. Gatiti 3-5 minute pana cand carnea se simte frageda cand este perforata.
Scoateți tigaia de pe foc, amestecați sucul de lămâie și lăsați să se răcească.
Se amestecă afinele și se servește la temperatura camerei sau la rece.