Piept de rață prăjit cu sos de prune
Pieptul de rață prăjit cu sos de prune ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 49G de proteine, 27G de grăsime, și un total de 639 calorii. Această rețetă servește 2. Pentru $ 8.22 pe portie, această rețetă acoperă 34% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O mulțime de oameni au făcut această rețetă, iar 457 ar spune că a lovit locul. Această rețetă de la BBC Good Food necesită sâni de rață, șalotă, prune și unt. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 35 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 92%, ceea ce este excelent. Încercați Piept de rață prăjit cu cimbru cu sos de vin portocaliu, Piept De Rață Prăjit Cu Rodie, și Piept De Rață Prăjit În Tigaie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru sos, prăjiți șalota în ulei timp de 5 minute sau până se înmoaie, dar nu este colorată.
Adăugați prunele și zahărul, amestecând câteva minute până când zahărul s-a dizolvat.
Adăugați vinul roșu și bulionul, apoi fierbeți timp de aproximativ 15 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie și se îngroașă ușor. Păstrați cald sau lăsați la temperatura camerei până la o zi înainte de reîncălzire pentru a servi.
Între timp, încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Scorați pielea sânilor de rață cu un cuțit ascuțit și condimentați bine cu sare și piper.
Încălziți o tigaie antiaderentă și așezați sânii de rață, cu pielea în jos. Se prăjește timp de 6-7 minute, apoi se întoarce și se adaugă cimbru, anason stelat și unt. Lăsați acest lucru să se topească, ungând rața cu sucurile, apoi transferați totul într-o formă mică de prăjire și terminați la cuptor timp de 5-6 minute pentru roz sau 10-12 minute pentru bine făcut.
Când rața este gata, ungeți din nou cu sucurile, apoi odihniți-vă 5 minute în timp ce terminați orice altceva.
Pentru a servi, feliați subțire fiecare piept de rață pe o placă de tocat. Aranjați pe fiecare farfurie împreună cu o lingură de cartofi cremați, o parte din sosul de prune și spanacul cu unt.