Picior de miel cu sos de usturoi
Piciorul de miel cu sos de usturoi ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $ 4.03 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Acest fără gluten, fără lactate și rețetă primară are 342 calorii, 39G de proteine, și 15g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 8. 36 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați hamsii, ulei de măsline, căței de usturoi și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 93%. Acest scor este extraordinar. Rețete similare includ Picior de miel cu sos de usturoi, Friptură de miel cu sos de Chile-usturoi, și Cotlete de miel cu sos de usturoi-rozmarin.
Instrucțiuni
Puneți măcelarul să pregătească carnea îndepărtând cea mai mare parte a grăsimii și a pielii de pe picior și îndepărtând cea mai mare parte a osului gol care iese din picior. Dacă vrei un picior puțin mai mic, Ai el (sau ea!) scurtați-l de la capătul șoldului. Când sunteți gata să-l prăjiți, tăiați mielul de orice exces de grăsime. Faceți multe fante peste tot mielul și introduceți o bucată de usturoi și o bucată de hamsie în fiecare incizie. Tăiați mărunt rozmarinul și cimbru și amestecați ierburile cu sare de mare și piper într-un castron mic. Frecați mielul cu 2 linguri de ulei de măsline și amestecul de plante.
Lăsați-l să stea timp de 1 până la 2 ore.
Preîncălziți cuptorul la 425 F.
Așezați carnea pe un raft într-o tigaie și gătiți, neacoperită, timp de 20 de minute. Reduceți căldura la 350 F. și gătiți timp de 40 până la 45 de minute pentru mielul mediu-rar. Temperatura pe un termometru de citire instantanee ar trebui să înregistreze 130 F. (așa ar trebui să fie!)
Pentru a face sosul de usturoi, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie grea și gătiți cei 24 de căței de usturoi încet timp de aproximativ 10 minute sau până când sunt moi (nu lăsați marginile să se rumenească crocant). Puneți deoparte într-un castron mic.
Scoateți mielul într-un platou încălzit și opriți cuptorul. Acoperiți cu un cort din folie de aluminiu și puneți-l la cuptor pentru a se încălzi în timp ce pregătiți sosul. Deasupra aragazului, puneți vinul în tigaia de prăjire, răzuind bine fundul pentru a slăbi orice bucăți maro sau sucuri caramelizate și gătiți vinul la o flacără mare pentru a-l reduce cu aproximativ o treime.
Adăugați lichidul redus la căței de usturoi. Se pasează bine cu o furculiță și se adaugă sare de mare și piper după gust.
Feliați mielul și macinați peste el niște piper negru proaspăt. Se toarna sosul si se presara totul cu patrunjel proaspat tocat.