Pește prăjit cu ciuperci Shiitake

Peștele prăjit cu ciuperci Shiitake ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și pescatariană are 597 calorii, 44G de proteine, și 34G de grăsime pe porție. Pentru $6.53 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 2. Această rețetă de la Serious Eats are 415 de fani. Dacă ați stors suc de lămâie din 1 lămâie, stridie, ulei de măsline și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 78%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Pește alb prăjit cu midii, lăstari de varză și smântână, Somon prăjit de 30 de Minute cu ciuperci Baby Bok Choy și Shiitake, și Cina în seara asta: friptură prăjită, șalotă Sotată și ciuperci Shiitake.
Instrucțiuni
Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie de 12 inci la foc mediu-mare până abia începe să fumeze.
Adăugați ciupercile, condimentați cu sare, piper și fulgi de chili și gătiți, amestecând ocazional, până se rumenesc bine, 3 până la 4 minute.
Se transferă pe o farfurie încălzită și se lasă deoparte.
Condimentează peștele cu sare și piper. Ștergeți tigaia, adăugați uleiul de măsline rămas și reveniți la foc mediu-mare până la sclipire.
Adăugați fileuri de pește și gătiți fără să vă mișcați până se rumenesc bine pe prima parte, aproximativ 3 minute. Întoarceți cu grijă cu o spatulă metalică flexibilă și gătiți pe a doua parte până când este gătită, cu aproximativ 2 minute mai mult.
Se transferă în farfurie cu ciuperci.
În aceeași tigaie, adăugați 1 cană de bulion și gătiți la foc mare până se reduce la jumătate, aproximativ 2 minute. Pe foc, amestecați untul și sucul de lămâie. Condimentează după gust cu sare și piper.
Se toarnă peste pește și ciuperci și se servește, garnisit cu pătrunjel proaspăt, arpagic și/sau pene de lămâie.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner și Pinot Noir sunt alegeri excelente pentru pești. Peștele este la fel de divers ca vinul, așa că este greu să culegi vinuri care se potrivesc cu fiecare pește. Un vin alb crocant, cum ar fi un pinot grigio sau gr Arkullner Veltliner, se va potrivi oricărui pește alb cu aromă delicată. Peștele cărnos, puternic aromat, cum ar fi somonul și tonul, se poate descurca chiar și cu un vin roșu deschis, cum ar fi un pinot noir. Rezerva Alsacia Willm Pinot Gris cu un rating de 4, 4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 16 dolari pe sticlă.
![Alsacia Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsacia Willm Pinot Gris Reserve
O culoare aurie intensă, cu note de ocru, vinul are un nas de fructe coapte, gutui. În gură atacul este atât suplu, cât și plin, cu note de miere și condimente. Finalul echilibrează perfect zahărul și aciditatea.Asociați acest vin alături de foie gras prăjit în tigaie, carne albă la grătar sau prăjită (porc, vițel), iepure, păsări de curte în sos de smântână, pește afumat, preparate din ciuperci precum risotto.