Paste cu linte și Kale
Pastele cu linte și Kale ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $1.69 pe portie, această rețetă acoperă 43% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 4 porții cu 772 calorii, 32g de proteine, și 31g de grăsime fiecare. Dacă aveți apă, linte verde, acompaniamente: topping de pesmet și/sau parmigiano-reggiano și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 25 de ore. Cu o lingură scor de 91%, acest fel de mâncare este remarcabil. Rețete similare includ Kale Și Linte, Linte, cârnați și varză, și Varză balsamică și linte neagră.
Instrucțiuni
Fierbeți lintea în apă (2 căni) cu 1/4 linguriță de sare într - o cratiță de 1 până la 1 1/2 litru, neacoperită, adăugând mai multă apă, dacă este necesar, pentru a menține lintea abia acoperită, până se înmoaie, dar nu se destramă, 20 până la 25 de minute.
Se ia de pe foc și se condimentează cu sare.
În timp ce lintea se fierbe, încălziți 1/4 cană de ulei într-o tigaie grea de 12 inci la foc moderat până când este fierbinte, dar nu fumează, apoi sotati ceapa cu piper și restul de 1/2 linguriță sare, amestecând, 1 minut. Reduceți căldura la minim și gătiți, acoperit, amestecând ocazional, până când ceapa este moale și aurie (amestecați mai des spre sfârșitul gătitului), aproximativ 20 de minute.
Scoateți capacul și creșteți căldura până la moderat, apoi gătiți, amestecând frecvent, până când ceapa se rumeneste, cu 5 până la 10 minute mai mult.
În timp ce ceapa gătește, tăiați și aruncați tulpinile și coastele centrale din kale. Gatiti varza kale intr - o oala de 6 pana la 8 litri cu apa sarata clocotita, neacoperita, amestecand ocazional, pana cand se inmoaie, 5 pana la 8 minute.
Transferați varza cu clești într-o strecurătoare pentru a se scurge, apăsând ușor. Păstrați oala cu apă la fierbere, acoperită.
Se toacă grosolan varza și se adaugă în ceapă împreună cu linte (inclusiv lichid de gătit cu linte), apoi se fierbe, amestecând, 1 minut. Se condimentează cu sare și piper.
Adăugați pastele în lichidul de gătit kale și fierbeți, neacoperit, până când sunt al dente. Rezervați aproximativ 1 cană de lichid de gătit pentru paste, apoi scurgeți pastele într-o strecurătoare.
Adăugați paste în amestecul de linte împreună cu aproximativ 1/3 cană de lichid de gătit pentru paste (sau suficient pentru a menține pastele umede) și gătiți la foc mare, aruncând, 1 minut. Se condimentează cu sare și piper și se strecoară cu restul de 2 linguri de ulei.
* Lintea și ceapa pot fi gătite cu până la 5 zile înainte și răcite, neacoperite, până se răcesc complet, apoi acoperite. Reîncălziți la foc mic, subțierea cu apă, după cum este necesar.* Kale poate fi spălat și tăiat cu 1 zi înainte și răcit într-o pungă de plastic sigilată căptușită cu prosoape de hârtie umezite.