Parmezan-salvie friptură de curcan cu sos de salvie ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 436 calorii, 59G de proteine, și 17g de grăsime. Această rețetă servește 16 și costă 1,53 USD pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de salvie, lămâie, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma lămâia, puteți urma acest fel principal cu Fursecuri cu lămâie cu glazură de lămâie {un tribut adus mătușii Roxanne} ca desert. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Recunostintei. Cu o lingură scor de 68%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Friptură de curcan cu sos de salvie, Prăjiți curcan și sos cu ceapă și salvie, și Friptură De Curcan Cu Umplutură De Salvie Și Sos pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Preîncălziți cuptorul la 42
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
2
Combinați primele 4 ingrediente în fundul unei tigaie de prăjire superficială acoperită cu spray de gătit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Spray De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie De Prăjire
3
Scoateți și aruncați măruntaiele și gâtul din curcan. Clătiți curcanul cu apă rece; se usucă. Tăiați excesul de grăsime. Începând de la cavitatea gâtului, slăbiți pielea de la sân și tobe introducând degetele, împingând ușor între piele și carne. Ridicați vârfurile aripilor în sus și peste spate; tuck sub curcan.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Copane De Pui
Toată Turcia
Apă
Carne
4
Combinați brânza, 1/4 cană salvie, unt, usturoi tocat, 3/4 linguriță sare și 1/4 linguriță piper; frecați amestecul sub pielea slăbită și peste piept și tobe. Frecați pielea de curcan cu părțile tăiate ale jumătăților de lămâie; strângeți sucul în cavitatea curcanului.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Usturoi Tocat
Copane De Pui
Unt
Brânză
Piper
Toată Turcia
Suc
Lămâie
1/2 Crenguță Rozmarin
Sare
Condimente Uscate Freca
5
Așezați jumătățile de lămâie în cavitatea curcanului; legați picioarele împreună cu sfoara de bucătărie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Lămâie
Echipamente pe care le vei folosi
Sfoară De Bucătărie
6
Așezați curcanul, pieptul în sus, pe amestecul de legume în tigaie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Legume
Toată Turcia
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
7
Coaceți la 425 timp de 30 de minute și turnați 2 căni de bulion peste curcan. Cort piept de curcan lejer cu folie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piept De Curcan
Toată Turcia
Bulion
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
Folie De Aluminiu
8
Coaceți încă 30 de minute.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
9
Reduceți temperatura cuptorului la 325 (nu scoateți curcanul din cuptor).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
10
Coaceți la 325 timp de 1 1/2 ore sau până când un termometru introdus în partea cărnoasă a coapsei înregistrează 180, ungând la fiecare 30 de minute.
Echipamente pe care le vei folosi
Termometru De Bucătărie
Cuptor
11
Scoateți curcanul din tigaie. Acoperiți și lăsați să stea 30 de minute; aruncați pielea.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
12
Așezați o pungă mare de plastic cu fermoar în interiorul unei măsuri de sticlă cu 4 căni.
Echipamente pe care le vei folosi
Pungi Ziploc
13
Se toarnă picături printr-o sită în pungă; aruncați solidele.
Echipamente pe care le vei folosi
Sita
14
Lăsați picăturile să stea 10 minute (grăsimea se va ridica la vârf). Sigilați punga; tăiați cu atenție 1 colț inferior al sacului.
15
Scurgeți picăturile într-un castron mediu, oprindu-vă înainte ca stratul de grăsime să ajungă la deschidere; aruncați grăsimea.
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
16
Adăugați suficient bulion de pui rămas la picături la 3 căni egale.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Supă De Pui
17
Încălziți o cratiță medie la foc mediu-mare. Acoperiți tigaia cu spray de gătit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Spray De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
Tigaie
18
Adăugați eșalotă; saut 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă Eșalotă
19
Adăugați sherry; aduceți la fierbere. Gatiti pana se reduce la 1/2 cana (aproximativ 5 minute). Se amestecă restul de 1 lingură de salvie și se gătește timp de 30 de secunde.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coaja De Pepene Verde Murat, 1 Borcan
1/2 Crenguță Rozmarin
20
Adăugați picături rezervate; aduceți la fierbere.
21
Lingurați ușor făina într-o cană de măsurare uscată; nivelați cu un cuțit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Făină Pentru Toate Scopurile
Echipamente pe care le vei folosi
Cupa De Măsurare
Cuțit
22
Combinați făina și apa, amestecând bine cu un tel. Se amestecă amestecul de făină în amestecul de picături; se aduce la fierbere. Gatiti 2 minute sau pana se ingroasa, amestecand continuu. Se amestecă restul de 1/4 linguriță de sare și restul de 1/4 linguriță de piper.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piper
Făină Pentru Toate Scopurile
Apă
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
23
Serviți sosul cu curcan.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Sos
24
Notă de vin: unul dintre cele mai bune vinuri pentru curcanul fript (și păsările de curte în general) este pinot noir. În acest caz, condimentele-salvie, parmezan, usturoi-subliniază această alegere. Aromele pământești ale lui Pinot noir oferă un fundal delicios pentru carnea curcanului, calitatea pe bază de plante a salviei, gustul sărat al brânzei și înțepătura usturoiului. Ca un avantaj suplimentar, pinot noir are o textură suplă,mătăsoasă-doar biletul pentru o pasăre sărată. Fiți avertizați: Marii pinot noirs sunt scumpi, dar aceasta este perioada anului pentru a vă răsfăța. Încercați Merry Edwards Estate Pinot Noir 2003 de pe coasta Sonoma din California (48 USD). - Alina Gavril