Orez cu linte și legume la cuptor
Dacă aveți aproximativ 1 oră și 15 minute de petrecut în bucătărie, orez cu linte și legume la cuptor ar putea fi o rețetă spectaculoasă , fără gluten, fără lactate, lacto-ovo-vegetariană și vegană, pe care o puteți încerca. O porție conține 252 de calorii , 11 g de proteine și 2 g de grăsimi . Această rețetă este pentru 6 persoane și costă 60 de cenți per porție. Funcționează bine ca un aperitiv ieftin. 65 de persoane au considerat această rețetă aromată și sățioasă. Această rețetă de la Allrecipes necesită roșii, morcovi, orez și busuioc. Cu un scor spoonacular de 82% , acest fel de mâncare este super. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum burgeri vegetarieni cu linte , supă vegetariană de linte și copt cu legume de vară .
Instrucțiuni
Puneți orezul și 1 cană de apă într-o oală și aduceți la fierbere. Acoperiți, reduceți focul la mic și fierbeți la foc mic timp de 20 de minute.
Puneți lintea într-o oală cu restul de 1 1/2 căni de apă și aduceți la fierbere. Fierbeți timp de 15 minute sau până se înmoaie.
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C).
Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu și adăugați ceapa și usturoiul.
Adăugați roșiile, țelina, morcovii, dovleceii și jumătate din sosul de roșii. Condimentați cu jumătate de busuioc, jumătate de oregano, jumătate de chimen, sare și piper. Gătiți până când legumele sunt fierte.
Într-o caserolă, amestecați orezul, lintea și legumele. Adăugați deasupra sosul de roșii rămas și presărați cu busuioc, oregano și chimen rămase.
Coaceți 30 de minute în cuptorul preîncălzit, până face bule.