Mousse de iaurt cu sos de caise
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați Mousse de iaurt cu sos de caise. Această rețetă face 8 porții cu 238 calorii, 9g de proteine, și 10g de grăsime fiecare. Pentru $1.33 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 25 de ore. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Mergeți la magazin și ridicați coaja de lămâie, lapte, apă și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 42%. Acest scor este solid. Rețete similare sunt Mousse De Iaurt Cu Sos De Zmeură, CR amperpes cu iaurt dulce și sos de zmeură-caise, și Cotlete de miel și Orzo cu Chutney de caise și sos de iaurt cu ierburi + un cadou.
Instrucțiuni
Scurgeți iaurtul într-o sită căptușită cu un prosop de hârtie, așezată într-un castron în frigider, aruncând lichidul ocazional, 8 ore, apoi transferați într-un castron curat.
Presărați gelatina peste 1/4 cană de lapte într-un castron mic și lăsați să stea 1 minut pentru a se înmuia.
Răzuiți semințele din păstăia de fasole de vanilie în restul de 3/4 cană de lapte într-o cratiță grea de 1 litru, apoi adăugați păstăi, zahăr și coajă și aduceți la foc mic la foc moderat, amestecând până când zahărul este dizolvat. Se amestecă amestecul de gelatină până se dizolvă.
Se toarnă printr-o sită cu ochiuri fine așezată într-un castron metalic, aruncând solidele, apoi se pune vasul într-un castron mai mare pe jumătate umplut cu gheață și apă rece și se lasă să stea, amestecând frecvent, până se răcește, aproximativ 10 minute.
Adăugați amestecul de lapte treptat la iaurt, amestecând. Bateți crema cu un mixer electric la viteză mare până când ține doar vârfuri moi, apoi pliați în amestec de iaurt ușor, dar bine. Mousse rece, acoperită, pliată de două ori în primele 20 de minute, până la setare, aproximativ 2 ore.
Răzuiți semințele din păstăia de fasole de vanilie într-o cratiță grea de 2 litri, apoi adăugați păstăi, zahăr, apă, caise și 1 linguriță suc de lămâie și gătiți, neacoperit, la foc moderat, amestecând frecvent și îndepărtând orice spumă, până când fructele sunt fragede, 8 până la 12 minute. Se răcește la temperatura camerei, aproximativ 30 de minute.
Adăugați suc de lămâie după gust și aruncați păstăia.
Serviți sosul acoperit cu mousse.
* Puteți înlocui 1 1/2 căni de iaurt grecesc pentru iaurtul cu lapte integral. (Nu scurgeți iaurtul grecesc.) * Mousse poate fi făcută cu 1 zi înainte și răcită, acoperită.* Sosul se poate face cu 3 zile înainte și se răcește complet, neacoperit, apoi răcit, acoperit. Aduceți la temperatura camerei înainte de servire.