Mousse De Ficat De Pui
O porție conține 180 de calorii, 4G de proteine, și 13g de grăsime. Pentru 91 cenți pe porție, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați mai multe frunze de dafin, baghetă ; sare de mare fulgioasă; cornichoni, șalotă și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 17%. Acest scor nu este atât de super. Rețete similare includ Liver P. M. – cel mai mătăsos și mai cremos Mousse de ficat de pui din toate timpurile, Mousse De Ficat De Pui, și Mousse De Ficat De Pui.
Instrucțiuni
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F.
Gatiti ceapa in ulei intr-o tigaie grea de 10 inci la foc moderat, amestecand ocazional, pana se inmoaie, aproximativ 4 minute.
Adăugați usturoiul și gătiți, amestecând, 1 minut.
Se ia de pe foc și se adaugă cu grijă coniac (aveți grijă; dacă coniacul se aprinde, agitați tigaia), apoi fierbeți până se reduce la aproximativ 2 linguri, 1 până la 2 minute.
Se transferă într-un blender și se adaugă ficatul și gălbenușurile, apoi se purifică până se omogenizează.
Adăugați lapte, făină, sare, piper, nucșoară și ienibahar și amestecați până se combină.
Se toarnă în crock, îndepărtând orice spumă.
Puneți crock într-o tigaie mai mare și coaceți într-o baie de apă până când mousse-ul este doar setat și un cuțit mic ascuțit introdus în centru iese curat, aproximativ 55 de minute.
Topiți untul într-o cratiță mică la foc mic, apoi scoateți-l de pe foc și lăsați să stea 3 minute.
Aranjați frunzele de dafin decorativ deasupra mousse-ului. Degresați spuma din unt, apoi lingurați suficient unt clarificat peste mousse pentru a-i acoperi suprafața, lăsând solide lăptoase în fundul cratiței.
Chill mousse complet, neacoperit, aproximativ 4 ore. Aduceți la temperatura camerei cu aproximativ 1 oră înainte de servire.
* Mousse poate fi făcută cu 5 zile înainte și răcită, acoperită după 4 ore.* Frunzele de dafin din această rețetă sunt decorative. Dacă frunzele proaspete nu sunt disponibile, utilizați doar 2 sau 3 uscate. În caz contrar, aroma pe care o conferă va fi prea puternică. Nu le mâncați (proaspete sau uscate), deoarece pot fi tari și ascuțite.