Mousse de caramel Napoleon cu sos de Caramel și fructe de pădure
Mousse de caramel Napoleon cu sos de Caramel și fructe de pădure necesită în jur 45 minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 8g de proteine, 69G de grăsime, și un total de 1202 calorii. Pentru $1.6 pe portie, veți obține un desert care servește 6. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Un amestec de zahăr, frișcă, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este adus la tine de Epicurious. Cu o lingură scor de 22%, acest fel de mâncare este destul de rău. Rețete similare includ Mousse de caramel Napoleon cu sos de Caramel și fructe de pădure, Caramel Zmeura Banana Napoleon, și Tartele cu Mousse de ciocolată albă cu sos de vanilie Bourbon Caramel.
Instrucțiuni
Poziționați 1 raft în treimea superioară și 1 raft în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți la 400 F.
Întindeți 1 foaie de patiserie pe o suprafață ușor făinată până la un dreptunghi de 15x12 inci. Folosind un cuțit ascuțit mic și o riglă lungă, tăiați foaia la un dreptunghi de 13x10 inci.
Tăiați pe jumătate pe lungime, formând două dreptunghiuri de 13x5 inci. Perforați dreptunghiurile peste tot cu furculița; transferați pe 1 foaie de copt unsă. Repetați cu foaia de patiserie rămasă, transferând pe o altă foaie de copt unsă.
Ungeți dreptunghiurile cu unt topit; presărați fiecare cu 1 1/2 lingurițe de zahăr.
Coaceți produse de patiserie 8 minute. Poziția inversă a foilor de copt și coaceți până când produsele de patiserie sunt aurii, cu aproximativ 8 minute mai mult. Produse de patiserie reci pe foi.
Se toarnă 3 linguri de apă în ramekin sau ceașcă de cremă.
Se presară cu gelatină; lăsați să se înmoaie în timp ce pregătiți sosul de caramel.
Combinați zahărul, siropul de porumb și 3/4 cană de apă într-o cratiță mare și grea. Se amestecă la foc mediu-mic până se dizolvă zahărul, periând frecvent părțile laterale ale tigaiei cu o perie de patiserie umedă. Creșteți căldura; se fierbe fără a se amesteca până când siropul devine maro auriu adânc, perindând ocazional părțile laterale ale tigaiei cu perie de patiserie umedă și tigaie învârtită, aproximativ 10 minute.
Adăugați 1 3/4 căni de smântână și unt (caramelul va bule puternic). Reveniți la foc mic; se amestecă până se dizolvă orice bucăți de caramel.
Se toarnă 1 1/2 cani sos de caramel în ceașcă de măsurare din sticlă; puneți deoparte tigaia cu sos de caramel.
Așezați ramekin cu amestec de gelatină într-o tigaie mică cu apă clocotită. Se amestecă până se dizolvă gelatina și amestecul este limpede, aproximativ 1 minut.
Se amestecă gelatina în 1 1/2 căni de caramel fierbinte măsurat; se răcește doar la temperatura camerei, amestecând ocazional.
Bateți frișca răcită într-un castron mare până la vârfuri ferme medii (nu exagerați). Se toarnă treptat amestecul răcit de caramel-gelatină peste cremă, pliându-se constant, dar ușor. Mousse rece 15 minute.
Aranjați 3 dreptunghiuri de patiserie pe o foaie mare de copt curată; stropiți fiecare cu 2 linguri de caramel din tigaie.
Întindeți 1 cană de mousse uniform pe fiecare dreptunghi. Se răcește până când mousse-ul începe să se întărească, aproximativ 1 oră. Rezervați dreptunghi de patiserie simplu.
Așezați 1 strat de patiserie cu mousse pe o foaie sau o placă mică de copt. Se acoperă cu al doilea strat, al treilea strat, apoi patiserie simplă, alinierea straturilor. Apăsați ușor patiseria asamblată, astfel încât straturile să adere. Capac; se răcește cel puțin 8 ore și până la 1 zi. Acoperiți și răciți sosul de caramel rămas în tigaie.
Folosind cuțit zimțat, tăiați patiseria transversal în 6 bucăți. Praful napoleonilor cu zahăr pudră.
Transferați pe plăci. Reîncălziți sosul la foc mic doar până se toarnă; stropiți sosul pe fiecare farfurie.
Se ornează cu fructe de pădure.