Mapo Dofu (Tofu) cu rampe
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Mapo Dofu (Tofu) cu rampe. Această rețetă face 4 porții cu 464 calorii, 15g de proteine, și 38g de grăsime fiecare. Pentru $3.2 pe portie, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână ulei vegetal, verdeață de scallion, tofu mătăsos și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma apa, puteți urma acest fel principal cu Pepene Verde-Piersici Slushies ca desert. Această rețetă de la Serious Eats are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 15 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 39%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Rețete similare includ Mapo Tofu (Mabo Dofu), Real Deal Mapo Dofu, și Ușor Sichuan Mapo Tofu / Picant Tofu.
Instrucțiuni
Încălziți jumătate din boabele de piper Sichuan într-un wok mare la foc mare până când fumați ușor.
Transferați într-un mortar și pistil. Se toacă până se macină fin și se lasă deoparte.
Adăugați boabele de piper Sichuan rămase și uleiul vegetal în wok.
Se încălzește la foc mediu până la sfârâit ușor, aproximativ 1 1/2 minute. Ridicați boabele de piper cu un skimmer din plasă de sârmă și aruncați, lăsând uleiul în tigaie.
Combinați amidonul de porumb și apa rece într-un castron mic și amestecați cu o furculiță până se omogenizează. Aduceți o cratiță medie cu apă la fiert la foc mare și adăugați tofu. Gatiti 1 minut.
Scurgeți într-o strecurătoare, având grijă să nu rupeți tofu-ul.
Încălziți uleiul în wok la foc mare până la fumat.
Adăugați carne de vită și gătiți, amestecând constant timp de 1 minut.
Adăugați albușuri de rampă și gătiți, amestecând constant, până când sunt parfumate, aproximativ 30 de secunde.
Adăugați ghimbir și gătiți până la parfum, aproximativ 15 secunde.
Adăugați pastă de fasole chili, vin, sos de soia și bulion de pui și aduceți la fierbere.
Se toarnă amestecul de amidon de porumb și se fierbe timp de 30 de secunde până se îngroașă.
Adăugați tofu și pliați cu grijă, având grijă să nu-l rupeți prea mult. Se amestecă uleiul de chili și jumătate de verdeață de rampă și se fierbe timp de 30 de secunde mai mult.
Transferați imediat într-un castron de servire și presărați cu verdele de rampă rămas și ardeiul Sichuan măcinat prăjit.
Serviți imediat cu orez alb.