Lămâie-Salvie Curcan
Curcanul cu lămâie-salvie ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia principală de rețete. Această rețetă servește 12 și costă 1,85 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 70g de proteine, 20g de grăsime, și un total de 516 calorii. Mergeți la magazin și ridicați unt, vin, lămâie și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a folosi făina, puteți urma acest fel principal cu Tartă de mere cu sos de Caramel ca desert. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 45 minute. Acesta este adus la tine de retetele mele. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 66%. Acest scor este solid. Încercați Curcan de lămâie-salvie cu sos de ciuperci sălbatice, Sage-curcan prăjit frecat cu sos de lămâie, și Parmezan-curcan prăjit de salvie cu sos de salvie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Îndepărtați mănușile și gâtul din curcan. Rezervați mănuși pentru umplutura de lămâie-parmezan. Rezervați gâtul pentru o altă utilizare. Clătiți bine curcanul cu apă rece; se usucă.
Combinați untul și sucul de lămâie; amestecați bine cu un tel de sârmă. Slăbiți cu grijă pielea de curcan în zona gâtului, lucrând până la zona sânilor și a coapsei. Frecați două treimi din amestecul de unt de lămâie sub piele.
Așezați 8 până la 10 frunze de salvie între piele și carne. Frecați interiorul cavităților corpului și gâtului cu jumătăți de lămâie.
Presărați cavitățile uniform cu 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper.
Umpleți ușor umplutura de lămâie-parmezan în cavitățile corpului și gâtului curcanului.
Așezați curcanul pe un suport ușor uns într-o tigaie, cu pieptul în sus. Legați picioarele împreună cu șnurul greu. Ridicați vârfurile aripilor în sus și peste spate și trageți sub pasăre.
Se acoperă curcanul cu amestecul de unt de lămâie rămas de o treime; se presară cu 1/2 linguriță de sare rămasă și 1/4 linguriță de piper.
Se toarnă vinul în tigaie. Introduceți un termometru pentru carne în porțiunea cărnoasă a coapsei, asigurându-vă că nu atinge osul.
Coaceți, neacoperit, la 325 timp de 3 1/2 ore pe raftul inferior al cuptorului sau până când termometrul introdus în cea mai groasă parte a piciorului înregistrează 180 și centrul umpluturii ajunge la 16
Lăsați curcanul să stea cu 15 minute înainte de sculptură.
În timp ce curcanul stă, turnați picăturile de tigaie printr-o strecurătoare cu plasă de sârmă într-o cratiță mare, aruncând solidele.
Combinați făina și 3/4 cană picături de tigaie, amestecând până când amestecul este neted; adăugați la picăturile de tigaie rămase în cratiță, adăugând suficientă apă pentru a măsura 2 1/4 căni, dacă este necesar. Aduceți amestecul la fierbere, amestecând constant; reduceți căldura și fierbeți, neacoperit, 5 minute sau până când amestecul este îngroșat, amestecând des.