Lasagna cu dovlecei și castane
Nu poți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încearcă lasagnan cu dovlecei și castane. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 19 g de proteine, 21 g de grăsimi și un total de 506 calorii. Această rețetă servește 8. Pentru 2,3 USD per porție, această rețetă acoperă 26% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Este o rețetă accesibilă pentru fanii mâncărurilor mediteraneene. Această rețetă de la Foodnetwork necesită castane, făină, ou și ulei de măsline. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 59%, care este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Risotto cu castane cu dovleac, Risotto cu castane cu dovleac și supă de castane Aduki.
Instrucțiuni
Puneți pancetta într-o tigaie mare la foc mediu. Gatiti 5 minute, pana devine usor crocant. Adăugați ceapa și uleiul de măsline și gătiți până devin translucide, aproximativ 3 minute.
Adăugați usturoiul, salvia și castanele în tigaie și gătiți timp de 10 minute, amestecând des. Adăugați bucățile de dovleac, bulionul de pui și nucșoara proaspăt rasă. Acoperiți la abur.
Lăsați dovleceii să se gătească timp de 20 de minute sau până când se înmoaie. Lăsați bulionul să se evapore și apoi turnați amestecul de dovleac și castane într-un castron mare cu oul și ricotta. Se amestecă și se presează cu o lingură de lemn. Puteți pulsa cu un blender de imersie dacă doriți. Gustați și ajustați condimentele dacă este necesar.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Lasagna va semăna cu bomboane de panglică când este terminată. Pentru a asambla lasagna, așezați foaia de paste pe suprafața de lucru. Acoperiți primii 4 inci de paste cu umplutura de dovleac și pliați capătul lung al pastei peste strat.
Întindeți următoarea parte a pastei cu un strat subțire de umplutură, pliați peste foaia de paste, din nou aproximativ 4 inci, pentru a acoperi straturile inferioare.
Se presară pecorino și se pliază din nou peste pastele. Repetați până când ați folosit toată lungimea foii de paste.
Stropiți blatul cu Pecorino și o frunză de salvie.
Transferați într-o tavă de foaie unsă. Repetați pentru celelalte 3 foi de paste pentru a face 4 lasagne „forma liberă”.
Pune tava la cuptor pentru 20 de minute.
Combinați făina și sarea pe o suprafață de lucru plană; modelați o movilă și faceți o fântână în centru.
Adăugați ouăle și 1 lingură de ulei de măsline în fântână și bateți ușor cu o furculiță. Atrageți treptat făina de pe peretele interior al puțului într-o mișcare circulară. Folosiți o mână pentru amestecare și cealaltă pentru a proteja peretele exterior. Continuati sa incorporati toata faina pana formeaza o bila. Frământați și împăturiți aluatul până când este elastic și neted, acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 10 minute.
Ungeți suprafața cu uleiul de măsline rămas și înfășurați aluatul în folie de plastic; se lasa sa se odihneasca aproximativ 30 de minute pentru a permite glutenului sa se relaxeze.
Tăiați bila de aluat în jumătate, acoperiți și rezervați bucata pe care nu o folosiți imediat pentru a preveni uscarea acesteia. Pudrați blatul și aluatul cu puțină făină. Formați aluatul într-un dreptunghi și rulați-l printr-o mașină de paste, de 2 sau 3 ori, la setarea cea mai largă. Trageți și întindeți foaia de aluat cu palma când iese din role. Reduceți setarea și dați din nou aluatul, de 2 sau 3 ori. Continuați să strângeți până când mașina este la cea mai îngustă setare; aluatul trebuie să fie subțire ca hârtie, cu o grosime de aproximativ 1/8 inch (rețineți că pastele prea groase au gust gumos). Faceți 4 bucăți, de aproximativ 20 de inci lungime și 6 inci lățime.
Imediat înainte de a asambla lasagna, aduceți la fiert 5 litri de apă bine sărată. Fierbe foile de paste în apă, câte una, câte 2 minute.
Scurgeți, răciți și lăsați deoparte până este gata de utilizare.
Vin recomandat: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagna în meniu? Încercați să combinați cu Chianti, Montepulciano și Sangiovese. Lasagna se asortează bine cu vinul roșu cu corp mediu, cu aciditate mai mare. Sangiovese, Montepulciano și Chianti se potrivesc toate. Masia de la Luz Cava Brut cu un rating de 4,9 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
Masia de la Luz Cava Brut
Vioi și intens, acest Cava are note frumoase de măr verde și miere, precum și aciditate răcoritoare. Perfect ca aperitiv și cu orice rețetă inspirată din fructe de mare.