Kefir De Apă
Rețeta de Kefir de apă poate fi făcută în aproximativ 24 de ore și 10 minute. Pentru $1.32 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 374 calorii, 2G de proteine, și 2G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 1. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați smochine, zahăr din trestie nerafinat, boabe de kefir de apă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Doar câțiva oameni i-au plăcut foarte mult această băutură. Acesta este adus la tine de bucătărie hrănit. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 14%, ceea ce nu este atât de extraordinar. Rețete similare includ Kefir De Apă, Kefir De Apă (Tibicos), și Cum se face Kefir de apă.
Instrucțiuni
Aduceți 1 cană de apă la fierbere la foc mediu-mare, apoi amestecați zahărul până se dizolvă.
Se toarnă apa cu zahăr într-un borcan de zidărie de dimensiunea unui litru, apoi se toarnă 3 apă rece. Lăsați apa cu zahăr să se răcească la temperatura camerei.
Puneți boabele de kefir de apă în apa de zahăr la temperatura camerei. Picătură în smochin și var.
Lăsați-l să cultive cel puțin 24 de ore și până la 72 de ore.
Strecurați chefirul printr-o strecurătoare nereactivă într-un ulcior. Aruncați varul și smochinul uzat, dar rezervați boabele de kefir de apă.
Păstrați boabele de kefir rezervate în apă cu zahăr la frigider până la 2 săptămâni.
Serviți kefirul imediat sau continuați cu fermentația secundară de mai jos.
Pentru fermentația secundară, turnați 1 cană de suc de fructe în chefir. Și apoi turnați chefirul aromat în sticle flip-top, umplându-le la 1/2 inch până la 1 inch de deschiderile lor.
Sigilați sticlele și așezați-le pe blat pentru a fermenta încă 18 până la 24 de ore, ținând cont de faptul că temperaturile calde vor accelera procesul de fermentare, în timp ce temperaturile reci îl vor încetini.
Transferați sticlele de kefir de apă la frigider timp de 3 zile pentru a permite bulelor să se stabilească.
Deschideți cu atenție peste o chiuvetă, deoarece lichidul din sticlă este sub presiune, iar când eliberați sigiliul sticlelor, chefirul de apă se poate fizz și spuma.