Gutui fiert în sirop de Cardamom
Nevoie de o garnitură fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegană? Gutuia braconată în sirop de Cardamom ar putea fi o rețetă spectaculoasă de încercat. O porție conține 265 calorii, 1g de proteine, și 0g de grăsime. Această rețetă servește 8 și costă 2,6 USD pe porție. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de ore. Mergeți la magazin și ridicați zahăr, gutui, portocale și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 18%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Strudele de mere de gutui cu sirop de gutui, Plăcintă Streusel cu gutui și Cardamom, și Gutui copt cu miere cu iaurt condimentat cu Cardamom.
Instrucțiuni
Cojiți gutuile, apoi sfertul și miezul. Acoperiți cu apă într-un castron (pentru a preveni decolorarea).
Aduceți apă, zahăr, felii de citrice și păstăi de cardamom la foc mic într-o oală mică, amestecând până când zahărul s-a dizolvat.
Tăiați sferturile de gutui în pene groase de 1/4 inch și adăugați în sirop. Reveniți la foc mic și acoperiți gutuiul cu o rundă de hârtie pergament. Fierbeți până când gutuiul este doar fraged, aproximativ 45 de minute. Aruncați feliile de citrice. Se răcește gutui în sirop la temperatura camerei, aproximativ 1 oră (culoarea se va adânci). Aruncați păstăile de cardamom.
Gutuia în sirop este cea mai bună zi în care este făcută, dar poate fi păstrată, răcită, 2 săptămâni.