Grătar: cartofi Hasselback cu usturoi și parmezan
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați la grătar: cartofi Hasselback cu usturoi și parmezan. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 22g de proteine, 22g de grăsime, și un total de 441 calorii. Pentru $2.37 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Această rețetă de la Serious Eats are 775 de fani. Dacă aveți la îndemână piper, sare kosher, usturoi și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 80%. Acest scor este minunat. Încercați Cartofi Hasselback cu parmezan și usturoi prăjit, Parmezan Hasselback Cartofi La Cuptor, și Grătar: dovlecei cu parmezan și ulei de Chili cu usturoi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tăiați o felie subțire din fiecare cartof pe lungime pentru a crea o bază uniformă pe care să se sprijine cartoful. Tăiați capetele fiecărui cartof. Restul cartofului între două bețișoare sau linguri de lemn pentru a acționa ca o oprire pentru cuțit și tăiați cu atenție fante verticale în fiecare cartof aproximativ la fiecare 1/8 inch.
Clătiți cartoful sub apă curgătoare, ventilând pentru a clăti în interiorul fantelor tăiate.
Așezați cartofii pe o farfurie și cuptorul cu microunde la maxim timp de 5 minute. Întoarceți cartofii și cuptorul cu microunde din nou pentru încă 5 minute.
Puneți felii de usturoi și parmezan în fante în cartofi, nu trebuie să fie în fiecare fantă.
Ungeți cartofii cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper după gust.
Presărați blaturi cu parmezan ras.
Aprindeți un coș de fum plin cu cărbune. Când tot cărbunele este aprins și acoperit cu cenușă cenușie, turnați și aranjați cărbunii pe o parte a grătarului de cărbune. Setați grătarul de gătit în poziție, acoperiți branhia și lăsați să se preîncălzească timp de 5 minute. Curățați și ungeți grătarul.
Așezați cartofii pe partea rece a grătarului, acoperiți și gătiți până se înmoaie în centru și crocanți în jurul marginilor, aproximativ 30-40 de minute.
Se scoate de pe grătar, se lasă să se răcească 5 minute, apoi se servește imediat cât este încă cald.