Gratin de varză albă și linte într-un sos provensal
Gratinul de varză albă și linte într-un sos provensal este un fel principal care servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 16g de proteine, 17g de grăsime, și un total de 377 calorii. Pentru $1.1 pe portie, această rețetă acoperă 28% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 33 de gurmanzi și bucătari. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Mergeți la magazin și ridicați linte verzi, frunze de la 1 crenguță de busuioc, roșii pur și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. Cu o lingură scor de 98%, acest fel de mâncare este extraordinar. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Gratin De Cartofi Provensali, Gratin De Brânză De Capră Provensal, și Dovlecei provensali de vară și Gratin de cartofi.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 200C/gaz 6/ventilator 180C. gatiti lintea in apa clocotita nesarata timp de aproximativ 20 - 30 de minute pana se inmoaie, apoi scurgeti. Prăjiți ceapa, usturoiul și ardeiul roșu în uleiul de măsline până se înmoaie (aproximativ 10 minute).
Adăugați coriandrul măcinat și cimbru și amestecați timp de aproximativ 30 de secunde. Acum introduceți roșiile, roșiile pure și zahărul și condimentați cu sare și piper. Se lasă să se fierbe la un sos gros, amestecând ocazional, timp de aproximativ 15 - 20 de minute. Verificați condimentul, scoateți cimbrul și amestecați busuiocul.
Între timp, gătiți varza în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 3-4 minute, până când este fragedă.
Scurgeți și rulați sub robinetul rece, apoi scurgeți din nou bine.
Se amestecă varza și lintea cu sosul de roșii și se pune lingura într-un vas de gratin rezistent la cuptor.
Se amestecă pesmetul și brânza și se împrăștie peste amestec într-un strat uniform.
Stropiți cu puțin ulei de măsline în plus.
Coaceți timp de 20-30 de minute până la sfârâit și patch-uri apetisant cu maro.