Gratin de spanac cu ouă fierte tari
Gratinul de spanac cu ouă fierte tari ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Pentru $2.65 pe portie, această rețetă acoperă 39% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 17g de proteine, 16g de grăsime, și un total de 268 calorii. Această rețetă de la Simply Recipes necesită ouă, lapte, unt și făină. 926 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular improvabil de 0%. Rețete similare includ Salată caldă de spanac cu slănină, ciuperci și ouă fierte, Instant Oală Ouă Fierte Tari (Și Ouă Ușor Deviled!), și Ouă ginere: ouă fierte tari prăjite thailandeze în sos de Tamarind.
Instrucțiuni
Dacă lucrați cu spanac proaspăt, blanche spanacul în apă clocotită timp de 1 minut, scurgeți și treceți apă rece peste el pentru a-l răci. Apăsați cât mai multă apă din spanac. (O modalitate bună de a face acest lucru este să puneți spanacul scurs în centrul unui prosop mare și curat, să-l înfășurați cu prosopul și să stoarceți umezeala prin stoarcerea prosopului.) Se toacă spanacul.
Așezați într-un castron mare. Se condimentează după gust cu sare și se lasă deoparte în timp ce faci b-ul.
Încălziți laptele într-o cratiță medie până la abur, lăsați-l deoparte. Într-o cratiță separată, topiți 2 linguri de unt la foc mediu.
Se presară făina, amestecând amestecul până se omogenizează, aproximativ un minut sau două.
Se ia de pe foc. Se toarnă încet laptele fierbinte, amestecând tot timpul, astfel încât amestecul să nu fie cocoloaș. Continuați să bateți până când nu există bulgări. Întoarceți tigaia la căldură și lăsați căldura să fiarbă, continuând să bateți pentru a împiedica amestecul să se lipească de fundul tigaiei. Sosul B-chamel se va îngroșa pe măsură ce se gătește.
Presărați nucșoara măcinată și piperul negru.
Se amestecă sosul îngroșat de B-chamel în vasul de spanac.
Ungeți interiorul unei tigaie gratinată de 2 litri sau caserolă de jur împrejur cu puțin unt.
Se toarnă amestecul de spanac B-chamel într-o tigaie gratinată și se uniformizează suprafața.
Presărați suprafața cu brânza Gruyere rasă. Feliați ouăle fierte tari în jumătate și aranjați, tăiate cu fața în sus, pe suprafața amestecului de spanac. Apăsați în amestecul de spanac, astfel încât partea tăiată a ouălor să fie la același nivel cu spanacul.
Se presară cu 3 până la 4 linguri de pesmet condimentat.
Stropiți blatul cu o lingură de ulei de măsline. În acest moment puteți face gratinul cu o zi înainte și răciți până când sunteți gata să gătiți pentru a servi.
Se coace, neacoperit, într-un cuptor de 375 F pentru 25-30 de minute, până se rumenesc frumos.