Gratin de dovlecei și spanac
Zucchini și spanac Gratin este un fără gluten și primar garnitură. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 19g de proteine, 30g de grăsime, și un total de 395 calorii. Această rețetă servește 4 și costă 2,46 USD pe porție. O mulțime de oameni au făcut această rețetă, iar 2293 ar spune că a ajuns la fața locului. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 40 de minute. Un amestec de spanac, sare kosher, parmezan și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 96%. Acest scor este excelent. Încercați Zucchini e Pomodori Gratinati (dovlecei si rosii gratinate), Zucchini Gratin, și Zucchini Gratin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1 radeți dovleceii. Aruncați dovlecelul ras cu aproximativ o linguriță de sare Kosher.
Așezați dovlecelul ras într-o sită mare (sau strecurătoare) așezată peste un castron pentru a prinde apa, deoarece sarea ajută dovlecelul să-și elibereze umezeala.
Lăsați să stea aproximativ 30 de minute, apoi stoarceți excesul de umiditate rămas cu prosoape de hârtie sau un prosop curat.2 decongelați spanacul, lăsați să se scurgă în timp ce dovleceii se scurg. Apoi stoarceți excesul de umiditate cu prosoape de hârtie sau un prosop de ceai.3
Încălziți o tigaie mare la foc mediu.
Adăugați slănina și gătiți ușor până se rumenesc ușor și cea mai mare parte a grăsimii se topesc, aproximativ 10 minute.4 în timp ce slănina se gătește, curățați și tocați mărunt ceapa.
Adăugați ceapa în slănină și gătiți încă 10 minute, până când ceapa s-a înmuiat.5 în timp ce slănina și ceapa se gătesc, pregătiți pătrunjelul și usturoiul.
Așezați pătrunjelul și usturoiul cu un mic vârf de sare într-un robot de bucătărie și pulsați doar de câteva ori.6 Preîncălziți cuptorul la 350 buc. F. 7
Așezați dovleceii într-un castron mare. Cu o lingură de lemn, amestecați ceapa gătită și slănina.
Se amestecă spanacul, pătrunjelul și usturoiul.
Se amestecă în jumătate din parmezan. Gustați și adăugați piper negru și mai multă sare după gust.
Se amestecă ouăle.8 înveliți fundul și părțile laterale ale unei caserole de 2 litri sau a unui vas gratinat cu o lingură de ulei de măsline.
Puneți amestecul de spanac de dovlecei în vas și împachetați-l.
Presărați parmezanul rămas deasupra și stropiți cu puțin ulei de măsline.9
Se coace într-un cuptor de 350 F pentru 40-45 de minute, până când blatul se rumeneste frumos.
Serviți imediat. Reîncălzește bine.