Gratin De Conopidă
Gratinul de conopidă ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 16g de proteine, 19g de grăsime, și un total de 306 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru $2.17 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Dacă aveți gruyere, făină, conopidă și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 57%, care este solid. Rețete similare includ Gratin De Conopidă, Gratin De Conopidă, și Gratin de conopidă și șuncă.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 375 de grade F.
Gatiti floretele de conopida intr-o oala mare cu apa clocotita cu sare timp de 5 pana la 6 minute, pana cand sunt fragede, dar inca ferme.
Între timp, topiți 2 linguri de unt într-o cratiță medie la foc mic.
Adăugați făina, amestecând constant cu o lingură de lemn timp de 2 minute.
Se toarnă laptele fierbinte în amestecul de unt-făină și se amestecă până se fierbe. Se fierbe, amestecând constant, timp de 1 minut sau până se îngroașă. De pe foc, adăugați 1 linguriță de sare, piperul, nucșoara, 1/2 cană de Gruyere și parmezanul.
Se toarnă 1/3 din sos pe fundul unui vas de copt de 8 pe 11 pe 2 inci.
Așezați conopida scursă deasupra și apoi întindeți restul de sos uniform deasupra.
Combinați firimiturile de pâine cu restul de 1/4 cană de Gruyere și presărați deasupra. Topiți restul de 2 linguri de unt și stropiți peste gratin.
Se presară sare și piper.
Coaceți timp de 25 până la 30 de minute, până când blatul se rumeneste.
Se servește fierbinte sau la temperatura camerei.