Gratin de cartofi și Rutabaga
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați gratinul de cartofi și Rutabaga. Pentru 80 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 389 calorii, 6g de proteine, și 30g de grăsime. Această rețetă servește 8. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați cartofi, piper măcinat, sare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 27%, acest fel de mâncare nu este atât de excelent. Încercați Gratin De Cartofi Și Rutabaga Cu Brânză Albastră, Rutabaga Gratin, și Rutabaga Gratin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Cojiți, sferturiți și feliați subțire rutabaga. Curățați și feliați subțire cartofii; pus deoparte.
Topiți untul într-o cratiță grea la foc mic și adăugați făină, amestecând până se omogenizează. Gatiti, amestecand constant, 1 minut. Adăugați treptat frișcă și gătiți la foc mediu, amestecând continuu, până când amestecul este îngroșat și Bulbuc. Se amestecă sarea și următoarele 3 ingrediente. Puneți sosul deoparte.
Presărați parmezan într-o tigaie din fontă de 10 inci tapetată cu hârtie pergament sau folie de aluminiu și aranjați jumătate din felii de rutabaga peste brânză.
Strat cu 3/4 cană sos, felii de cartofi și 3/4 cană sos. Aranjați feliile de rutabaga rămase deasupra și adăugați sosul rămas. Acoperiți bine tigaia cu folie de aluminiu.
Coaceți la 400 timp de 1 oră; descoperiți și coaceți încă 20 de minute.
Lăsați să stea 15 minute. Inversați pe un platou de servire și garnisiți, dacă doriți. Pentru a servi, tăiați în pene.