Gratin De Cartofi În Stil Sicilian
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați gratinul de cartofi în stil Sicilian. O porție conține 320 calorii, 8g de proteine, și 16g de grăsime. Această rețetă servește 6. Pentru $1.05 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Dacă aveți la îndemână capere, cartofi roșii, bulion de pui cu conținut scăzut de sare și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 58%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Caserola De Cartofi Dulci, Stil Gratinat, Straturi în stil Sicilian, și Pesto În Stil Sicilian.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. frecați vasul de copt din sticlă de 13x9x2 inci cu partea tăiată a cățelului de usturoi.
Ungeți vasul cu ulei de măsline.
Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și grea la foc mediu.
Se adauga ceapa, se presara cu sare grunjoasa, si saut pana se inmoaie si incepe sa se rumeneasca, amestecand frecvent, aproximativ 13 minute.
Aranjați 1/3 din cartofi în strat uniform în vasul pregătit.
Se presară sare grosieră și piper. Împrăștiați jumătate de ceapă peste.
Se presară cu 2 linguri Pecorino Romano și 1 lingură capere. Repetați stratificarea cu jumătate din cartofii rămași, sare grosieră și piper, ceapa rămasă, 2 linguri Pecorino Romano și 1 lingură de capere.
Stropiți cu 1 lingură de ulei de măsline.
Aranjați feliile de cartof rămase peste.
Se presara cu sare grunjoasă și piper și restul de 1 lingura capere.
Stropiți cu 1 lingură de ulei de măsline rămas.
Se toarnă bulion de pui peste. Apăsați ferm pe cartofi pentru a compacta gratinul.
Acoperiți bine gratinul cu folie și coaceți până când cartofii sunt fragede, aproximativ 1 oră 20 de minute. Descoperiți și presărați cu restul de 4 linguri Pecorino Romano.
Coaceți gratinul descoperit până când brânza se rumeneste ușor, aproximativ 15 minute.
Lăsați gratinul să stea 10 minute la temperatura camerei înainte de servire.