Gratin De Cartofi-Praz
Nevoie de o garnitură vegetariană? Gratinul de cartofi-praz ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. Această rețetă face 8 porții cu 361 calorii, 15g de proteine, și 15g de grăsime fiecare. Pentru 90 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Dacă aveți la îndemână cartofi de copt, făină, praz și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 42%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Gratin De Cartofi-Praz, Gratin de cartofi și praz, și Două Gratine De Cartofi Și Praz.
Instrucțiuni
Topiți untul într-o cratiță de 3 litri la foc mediu; se adaugă prazul și se sotează 5 minute sau până se înmoaie (nu se rumenesc).
Adăugați usturoi; saut 1 minut.
Bateți în făină; gatiti, batand constant, 1 minut. Treceți treptat în lapte. Se amestecă 2 lingurițe de sare și următoarele 3 ingrediente.
Gatiti la foc mediu, batand constant, pana se ingroasa amestecul.
Se ia de pe foc; se amestecă brânza până se topește și se omogenizează.
Puneți jumătate de cartofi într - un vas de copt ușor uns de 13 x 9 inci; se toarnă jumătate de sos uniform peste cartofi în vas. Repetați straturile, terminând cu sos.
Coaceți, neacoperit, la 375 timp de 50 de minute sau până când cartofii se rumenesc și furculița se înmoaie, ecranând cu folie de aluminiu pentru a preveni rumenirea excesivă, dacă este necesar.
Scoateți din cuptor și lăsați să stea 10 minute.