Gratin de cartofi cu șuncă și Gruyul de cartofi
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de mâncare laterală, așa că încercați șunca și gratinul de cartofi Gruyu. O porție conține 216 calorii, 13g de proteine, și 10g de grăsime. Pentru 92 cenți pe porție, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați cartofi Yukon gold, brânză gruyulincrobre, făină și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 43%. Acest scor este destul de bun. Încercați Gratin De Cartofi Gruyincroxre, Gratin De Cartofi Cu Gruy Pcroyre, și Gratin de cartofi dulci cu Gruyulincrucroyre pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Combinați primele 4 ingrediente, amestecând cu un tel; pus deoparte.
Încălziți untul într-o cratiță medie la foc mediu.
Adăugați ceapa; gatiti 3 minute sau pana se inmoaie, amestecand frecvent. Se amestecă amestecul de lapte; se aduce la fierbere. Gatiti 2 minute, amestecand continuu.
Se ia de pe foc; se adaugă 1/2 cană de brânză, amestecând până se omogenizează.
Aranjați jumătate din cartofi într-un vas de copt de 11 x 7 inci acoperit cu spray de gătit.
Se toarnă jumătate de sos peste cartofi; se acoperă uniform cu șuncă. Se acoperă cu cartofii rămași și sosul rămas; se presară uniform cu 1/2 cană de brânză rămasă.
Acoperiți cu folie acoperită cu spray de gătit.
Coaceți la 350 timp de 40 de minute. Descoperiți și coaceți încă 45 de minute sau până când cartofii sunt fragezi și brânza este maro aurie.
Scoateți din cuptor; lăsați să stea 5 minute înainte de servire.