Gratin de cartofi cu crustă de rozmarin
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați gratinul de cartofi cu crustă de rozmarin. O porție conține 430 calorii, 12g de proteine, și 24g de grăsime. Această rețetă servește 10 și costă 1,71 USD pe porție. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de cartofi Yukon gold, cățel de usturoi, piper și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 20 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 60%. Acest scor este destul de bun. Încercați Gratin de țelină, cartofi și rozmarin, Gratin De Cartofi Roșii Și Roșii Cu Praz, Gruyulincroxre Și Rozmarin, și Tilapia cu crustă de cartof violet și ulei de rozmarin de arpagic pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 45
Desfaceți piesele pe o suprafață ușor făinată.
Presărați rozmarin, piper și 1/2 cană de brânză peste 1 bucată; acoperiți cu restul de bucată.
Rulați într-un cerc de 13 inci. Apăsați pe partea de jos și în sus a unei tigaie cu arc de 9 inci; pliați marginile sub. Chill.
Între timp, curățați și feliați subțire Yukon gold și cartofi dulci.
Puneți câte o treime din cartofii Yukon gold, cartofii dulci și sarea în crusta pregătită.
Se presară cu 1/4 cană de brânză. Repetați straturile de două ori, apăsând ușor straturile în jos pentru a se potrivi.
Cremă cu microunde și usturoi într-o cană de măsurare cu 1 cană pentru microunde la 45 de secunde; se toarnă peste straturile de cartofi în tigaie.
Se presară cu restul de 3/4 cană de brânză. Acoperiți tigaia cu folie de aluminiu rezistentă.
Așezați pe o foaie de copt.
Coaceți la 450 timp de 1 oră. Descoperiți și coaceți 25 de minute sau până când cartofii sunt gata și crusta este bogat rumenită.
Lăsați să stea 10 până la 15 minute. Transferați cu grijă pe o farfurie de servire și îndepărtați părțile laterale ale tigaiei. Dacă doriți, glisați cu grijă gratinul de pe fundul tigaiei folosind un cuțit lung sau o spatulă îngustă.