Gem Bellini
Gemul Bellini ar putea fi doar condimentul pe care îl căutați. O porție conține 44 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime. Pentru 20 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 1% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 60. Această rețetă este plăcută de 227 de gurmanzi și bucătari. Un amestec de unt, șampanie de calitate decentă, suc de la 1 la 2 lămâi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 11%. Acest scor este destul de rău. Încercați Gem De Cireșe, Bacon și gem de whisky, și Gem De Piersici Cu Rubarbă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți o farfurie mică în congelator, astfel încât să puteți testa blocajul pentru o grosime adecvată mai târziu. Sterilizați borcanele și capacele. Într-un robot de bucătărie, pulsați piersicile până când sunt tocate bine, aproximativ cinci sau șase impulsuri de 1 secundă. Dacă preferați o dulceață mai grosieră, nu ezitați să tocați fructele într-o textură mai groasă.
Turnați fructele într-o oală adâncă, cu fundul greu. Aruncați cu șampanie și 1/4 cană de zahăr alb. Acoperiți și lăsați să stea timp de 1 oră.
Adăugați zahărul rămas, sarea, sucul de lămâie și untul. Gatiti la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand fructul incepe sa baloneze si sa scuipe. Folosiți un skimmer pentru a îndepărta orice spumă care se formează. Gatiti aproximativ 20-25 de minute, amestecand frecvent pentru a impiedica fructele sa se lipeasca de fundul oalei.
Începeți să testați gemul pentru coacere.
Întindeți 1/2 linguriță de fructe fierte pe farfuria rece și puneți-o înapoi în congelator. Așteptați 30 de secunde, apoi treceți degetul prin fructe. Ar trebui să fie suficient de gros pentru a menține o cale atunci când treceți degetul prin ea. Dacă doriți gem mai gros, puneți farfuria înapoi în congelator și gătiți fructele încă 4 minute și testați din nou. Repetați până când se obține grosimea dorită, dar aveți grijă să gătiți prea mult sau veți modifica gustul gemului.
Scoateți oala de pe foc și folosiți o lingură pentru a îndepărta orice spumă de pe suprafața fructului. Puneți gemul în borcane sterilizate, lăsând 1/2 inch de spațiu pentru cap și procesați-le într-o baie de apă fierbinte timp de 10 minute. Borcanele nedeschise se vor păstra la temperatura camerei până la 6 luni. Gemul deschis trebuie refrigerat.