Gatiti cartea: tort de ciocolata fara faina
Această rețetă servește 12. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 527 calorii, 7g de proteine, și 40g de grăsime pe porție. Pentru $1.68 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 5 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână ciocolată semidulce, cafea tare, smântână grea și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 35%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Gatiti cartea: tort de ciocolata, Gatiti cartea: usor mic Nemesis tort de ciocolata, și Gatiti cartea: tort de caise pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Poziționați un raft în treimea inferioară a cuptorului; preîncălziți la 325 de metri pătrați F. Între timp, pentru a face tortul, tapetați fundul tigaiei cu formă de arc cu hârtie pergament; ungeți părțile laterale. Puneți tigaia pe o foaie largă de folie rezistentă; înfășurați folia pe părțile laterale ale tigaiei fără a o rupe. Puneți tigaia într-o tigaie mai mare sau într-o tigaie de prăjire. Aduceți un fierbător de apă la fierbere.
De preferință, folosind un mixer de mână, bateți ouăle la viteză mare până când volumul ouălor se dublează la aproximativ 1 litru, aproximativ 5 minute. Dacă trebuie să utilizați un mixer rezistent, utilizați accesoriul pentru TEL și viteza 6 și bateți la același volum, ceea ce va dura aproximativ aceeași perioadă de timp. Topiți ciocolata și untul, cu cafea sau lichior, dacă utilizați. Într-un vas mare rezistent la căldură, fie așezat într-o tigaie cu apă care fierbe abia, fie în cuptorul cu microunde la putere medie (50%), amestecând frecvent timp de 4 până la 6 minute sau până când amestecul este neted și cald (aproximativ 115 litri f).
Îndoiți o treime din spuma de ou în amestec de ciocolată cu o spatulă mare de cauciuc până când doar câteva dungi de ou sunt încă vizibile. Îndoiți în jumătate din spuma rămasă în același mod. Îndoiți spuma rămasă în aluat până când este complet încorporată.
Răzuiți aluatul în formă de arc pregătită; neteziți suprafața. Setați tigaia de prăjire pe raftul cuptorului; turnați suficientă apă clocotită în tigaie pentru a ajunge la jumătatea părții laterale a formei arcului.
Coaceți până când tortul a crescut ușor, marginile abia încep să se fixeze, s-a format o crustă subțire glazurată (ca un brownie) la suprafață și un termometru cu citire instantanee introdus la jumătatea drumului în centrul tortului înregistrează 140 km.f, 20 până la 25 de minute.
Scoateți forma de arc din Baia de apă; așezați pe un suport de sârmă și lăsați să se răcească la temperatura camerei. Acoperiți și refrigerați peste noapte pentru a se înmuia. Tortul poate fi păstrat acoperit și refrigerat până la 4 zile.
Sos De Zmeură Pur Și Simplu
Pentru a face sosul, dacă folosiți zmeură congelată, scurgeți-le și rezervați sucul.
Așezați fructe de pădure congelate proaspete sau scurse în vasul unui robot de bucătărie. Pulsează scurt, dar nu până când este perfect neted. Apăsați pur și simplu printr-o strecurătoare pentru a îndepărta semințele.
Adăugați o parte din sucul rezervat, dacă doriți. Dacă pur și simplu pare prea tartă, îndulciți-o după gust. Acoperiți și refrigerați până la servire.
Cu aproximativ 30 de minute înainte de servire, îndepărtați părțile laterale ale tigaiei cu formă de arc, răsturnați tortul pe o foaie de hârtie cerată, îndepărtați căptușeala pergamentului și întoarceți tortul cu partea dreaptă în sus pe un platou de servire.
Pentru a servi, Cerneți ușor tortul cu zahăr pudră, dacă doriți. Bateți smântâna cu vanilia și 2 lingurițe de zahăr sau mai mult după gust până aproape rigid.
Serviți felii subțiri pe un bazin de sos de zmeură cu o păpușă de frișcă deasupra.