Gatiti cartea: pizza cu scoici si Chile
Rețeta gătește cartea: pizza cu scoici și Chile ar putea satisface pofta ta mediteraneană în aproximativ 45 minute. Această rețetă face 6 porții cu 339 calorii, 4G de proteine, și 29G de grăsime fiecare. Pentru $1.42 pe portie, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 10 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână frunze de dafin, ulei de măsline, sos de scoici și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și pescatarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 28%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Încercați Citește și: Chile Verde, Gatiti cartea: tocană de cartofi și Chile verde, și Gatiti cartea: cartofi cu Chile Rajas si oua amestecate pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare adâncă și transpirați ceapa și usturoiul cu frunza de dafin.
Când legumele sunt moi, adăugați vinul alb și acoperiți.
Aduceți lichidul la fierbere și puneți scoicile în el. Acoperiți și aburiți scoicile din ea. Acoperiți și aburiți scoicile la foc mare. După 5 minute verificați dacă scoicile s-au deschis și, dacă da, scoateți-le din tigaie și răciți-le.
Strecurați lichiorul de scoică și reduceți-l până când sosul începe să se îngroașe.
Adăugați smântâna și reduceți în continuare, apoi lăsați sosul să se răcească.
Separați scoicile de cochilii lor. Rezervați carnea și aruncați cojile.
1 lingură drojdie proaspătă
Într-un castron mare, dizolvați drojdia în apă.
Adăugați sarea și făina și amestecați până când aluatul începe să se unească.
Întoarceți aluatul pe o masă și frământați aproximativ 10 minute până se omogenizează.
Așezați aluatul într-un castron, acoperiți și dați-l la frigider peste noapte.
Întoarceți aluatul pe o masă și tăiați-l în 6 (185-g) bucăți.
Rotiți fiecare într-o formă de bilă folosind palma mâinii și rotiți-o într-o mișcare în sensul acelor de ceasornic. Acoperiți bilele de aluat și lăsați să se odihnească 6-8 ore la frigider.
Pătrunjel tocat cu frunze plate
Scoateți aluatul din frigider cu 1 oră înainte de a-l folosi și, în același timp, preîncălziți cuptorul la 500 km F. alternativ, aprindeți un foc într-un cuptor de cărămidă dacă accesați unul.
Întindeți fiecare bilă de aluat într-o formă de pizza și lingură pe suficient sos de scoici pentru a acoperi aluatul-nu prea mult, deoarece este foarte puternic.
Așezați 9 scoici deasupra sosului și presărați cu niște fulgi de chili. Repetați pentru restul bilelor de aluat.
Coaceți până se rumenesc frumos. Finalizați fiecare pizza cu puțin pătrunjel tocat.
Vin recomandat: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Scoicile funcționează foarte bine cu Chardonnay, Muscadet și Riesling. Chardonnay cu unt este excelent pentru scoici, creveți, crab și homar, în timp ce muscadet este o alegere clasică pentru midii, stridii și scoici. Dacă aveți niște condimente în crustacee, un riesling semi-uscat poate echilibra căldura. Chardonnay de la A la Z cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 15 dolari pe sticlă.
![De la A La Z Chardonnay]()
De la A La Z Chardonnay
Chardonnay 2010 de la A la Z se deschide cu arome de flori albe, mandarină, tei, gutui, piatră umedă și minerale care se dezvoltă în continuare în nucșoară, miere, măr verde cu note de ghimbir. Un atac încărcat cu minerale este luminos, îmbucurător și intens. Palatul Mijlociu nuanțat continuă cu arome care oglindesc și amplifică aromele. Finisajul este lung, curat, crocant și suculent, cu arome de caprifoi, citrice și piatră umedă. Acest vin exemplifică clasicul Oregon steely Chardonnay. 2010 a fost o epocă excepțională pentru vinurile albe din Oregon și acest vin sofisticat condus de terroir nu face excepție; luminos, acidulat și intens pe care îl va livra în următorii 5 ani.