Gatiti cartea: Mousse de lamaie proaspata
Gatiti cartea: Mousse proaspat de lamaie este un fără gluten desert. O porție conține 247 calorii, 4G de proteine, și 19g de grăsime. Această rețetă servește 6 și costă 82 de cenți pe porție. Mergeți la magazin și ridicați zahăr, suc de lămâie, extract de vanillan și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. 6 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Gatiti cartea: cel mai bun Mousse de ciocolata, Gatiti cartea: Mousse de ciocolata simpla, și Gatiti cartea: Mousse de ardei rosu cu toasturi de usturoi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mare rezistent la căldură, bateți împreună cele 3 ouă întregi, 3 gălbenușuri de ou, 1 cană de zahăr, coaja de lămâie, sucul de lămâie și un vârf de sare.
Așezați vasul peste o tigaie cu apă clocotită și gătiți, amestecând continuu cu o lingură de lemn, timp de aproximativ 10-12 minute, până când amestecul este gros ca budinca. (Am bătut când amestecul începe să devină gros.) Scoateți focul și lăsați-l deoparte timp de 15 minute.
Acoperiți cu folie de plastic direct pe suprafață și dați-l la frigider timp de 1 până la 2 ore, până când este complet răcit.
Așezați jumătate de albușuri și un vârf de sare în mixerul electric prevăzut cu accesoriul pentru tel. Bate la viteză mare.
Adăugați restul de 2 linguri de zahăr și continuați să bateți până când albii sunt rigizi și strălucitori.
Îndoiți cu grijă albii în amestecul rece de lămâie cu o spatulă de cauciuc.
Așezați crema în același castron al mixerului electric montat accesoriu pentru bici (nu este nevoie să curățați vasul) și bateți cu viteză mare până când crema formează vârfuri rigide.
Îndoiți cu grijă frisca în amestecul de lămâie.
Îndoiți cașul de lămâie și turnați într-un vas de sufle cu diametrul de 7 inci, adânc de 3 inci. Decorați cu frișcă îndulcită și felii de lămâie care au fost tăiate în sferturi. Se răcește și se servește rece.
Așezați smântâna, zahărul și vanilia în vasul unui mixer electric prevăzut cu accesoriul pentru tel. Bateți cu viteză medie și apoi mare până când crema formează doar vârfuri rigide.
Puneți frișca într-o pungă de patiserie prevăzută cu un vârf mare de stea.