Gatiti cartea: Gelato cu ulei de masline
Gatiti cartea: uleiul de masline Gelato ar putea fi doar desertul pe care il cautati. Pentru $2.77 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 3. O porție conține 1060 calorii, 20g de proteine, și 73G de grăsime. Această rețetă de la Serious Eats are 286 de fani. Mergeți la magazin și ridicați zahăr, sare, lapte și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 74%. Acest scor este solid. Încercați Etichetă: Gelato de Crema, Gatiti cartea: ciocolata Stout Gelato, și Gatiti cartea: tort de citrice cu ulei de masline pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați laptele și smântâna într-o cratiță mare cu fundul greu și aduceți doar la foc mic la foc mediu.
Dacă folosiți o fasole de vanilie, răzuiți semințele din fasole cu un cuțit de tocat și adăugați semințele în laptele fierbinte. Acoperiți și lăsați să se absoarbă timp de 30 de minute.
Adăugați 3/4 cană de zahăr în lapte și aduceți doar la foc mic la foc mediu, amestecând pentru a dizolva zahărul.
Între timp, bateți gălbenușurile de ou, restul de 1/4 cană de zahăr și sarea împreună într-un castron mediu rezistent la căldură. Bateți treptat în aproximativ 1 cană din amestecul de lapte fierbinte, apoi readuceți amestecul în cratiță și gătiți, amestecând constant cu o spatulă rezistentă la căldură sau o lingură de lemn, până când crema înregistrează 185 F pe un termometru cu citire instantanee.
Strecurați imediat crema printr-o strecurătoare cu ochiuri fine într-un vas rezistent la căldură. Se amestecă extractul de vanilie, dacă se folosește, și se răcește peste o baie de gheață, amestecând ocazional, până la rece. Acoperiți și refrigerați cel puțin 6 ore sau, de preferință, peste noapte.
Congelați gelato-ul într-un aparat de înghețată conform instrucțiunilor producătorului, oprindu-vă să adăugați uleiul de măsline cam la jumătatea procesului de congelare. Împachetați într-un recipient congelator și congelați cel puțin 1 oră înainte de servire. (Gelato este cel mai bine servit în ziua în care este făcut.)
Presărați câțiva fulgi de sare Maldon și stropiți o dungă sau două de ulei de măsline peste fiecare porție de gelato.