Gatiti cartea: friptura de Cowboy cu maioneza Chipotle

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Cook the Book: Cowboy Steak with Chipotle Mayonnaise. Această rețetă servește 2 și costă 10,98 USD pe porție. O porție conține 1467 calorii, 93G de proteine, și 120g de grăsime. Această rețetă de la Serious Eats are 1 fani. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru ziua valentin. Mergeți la magazin și ridicați sare și piper, ulei de măsline, coriandru și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma sucul de lămâie, puteți urma acest fel principal cu Fursecuri cu lămâie cu glazură de lămâie {un tribut adus mătușii Roxanne} ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 73%. Acest scor este solid. Încercați Gatiti cartea: maioneza cu grasime de Bacon, Gatiti cartea: homar rece cu maioneza de casa, și Gatiti cartea: biscuiti Chipotle Cheddar pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Faceți fripturile: frecați ambele părți și părțile laterale ale fripturii cu ulei de măsline.
Presărați boabele de piper zdrobite pe ambele părți ale fripturii, presându-le ușor în carne. Condimentează ușor cu sare și piper.
Pregătiți un grătar cu cărbune sau gaz pentru gătit indirect. Pulverizați ușor grătarul cu spray de gătit cu ulei vegetal. Aprindeți cărbunii sau elementele de încălzire și lăsați-le să ardă sau să se încălzească până la cald.
Grătiți friptura peste cea mai fierbinte parte a grătarului timp de aproximativ 5 minute. Întoarceți și căutați timp de 5 minute pe cealaltă parte. Mutați friptura în partea rece a grătarului și grătarul, acoperit, timp de 15 minute. Întoarceți și grătiți timp de 15 până la 20 de minute mai mult pentru mediu-rar sau până când este gătit la gradul dorit de coacere.
Pregătiți maioneza chipotle: într-un castron mic, amestecați chile în maioneză.
Adăugați usturoiul, coriandrul și sucul de lămâie, amestecați ușor și condimentați după gust cu sare și piper. Acoperiți și refrigerați dacă nu utilizați în decurs de 30 de minute.
Lăsați carnea să se odihnească câteva minute înainte de a servi cu maioneza pe lateral.
Notă: Chipotle chiles sunt de obicei vândute în conserve, ambalate în sos adobo și sunt disponibile în multe supermarketuri, precum și în piețele latine și în magazinele alimentare de specialitate. De asemenea, sunt disponibile libere și uscate, dar nu sunt la fel de ușor de găsit în acest fel.
Grătar Indirect: pentru grătarul indirect, cărbunii sunt îngrămădiți cu două sau trei cărbuni adânci pe o parte a grătarului sau împărțiți și îngrămădiți pe două părți. Acest lucru lasă un spațiu gol lângă cărbuni sau între ei. Dacă faceți grătar pe un grătar pe gaz, sunt aprinse doar unul sau două arzătoare. Mâncarea gătită la căldură indirectă este adesea pornită la căldură directă și apoi mutată în partea mai rece (goală) a grătarului pentru o gătire uniformă și lentă. Pentru a face căldura cât mai uniformă, construiți două grămezi de cărbuni sau lăsați arzătorul central cu gaz oprit și aprindeți-le pe ambele părți ale acestuia. Nu pregătiți grătarul cu gaz pentru grătar indirect prin preîncălzirea doar a unuia dintre cele două arzătoare.
Lăsați grătarul să se preîncălzească cu toate arzătoarele la înălțime ca de obicei, apoi opriți unul sau mai multe.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Friptura funcționează foarte bine cu Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Wild & Wilder Exhibiționistul Merlot cu un rating de 4,3 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 19 dolari pe sticlă.
![Wild & Wilder Exhibitionist Merlot]()
Wild & Wilder Exhibitionist Merlot
Exhibiționistul este plin de prune bogate și fructe damson pe nas. Stejarul folosit este discret pe palat, care este dominat de arome bogate de fructe de pădure roșii, prezentând în același timp nuanțe subtile de pământ. Vinul este elegant și mătăsos, cu un finisaj lung.