Friptură de rață cu sos de portocale
Friptura de rață cu sos de portocale ar putea fi doar băutura pe care o căutați. O porție conține 501 calorii, 3G de proteine, și 4G de grăsime. Această rețetă servește 5. Pentru $ 8.14 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de piper, oțet de vin, madeira și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegetarian dieta. Cu o lingură scor de 30%, acest fel de mâncare nu este atât de minunat. Încercați Friptură de rață cu sos de portocale, Friptură De Rață L ' Orange, și Friptură de rață cu glazură portocalie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Albirea cojii de portocală
Îndepărtați partea portocalie a pielii în benzi cu un cojitor de legume.
Tăiați în julienne (benzi mici de 1/16 inch lățime și inci lungime). Se fierbe timp de 15 minute într-un litru de apă.
Scurgere. Se usucă în prosoape de hârtie.Prăjirea raței
Condimentați cavitatea de rață cu sare și piper, adăugați o treime din coaja de portocală pregătită și legați rața.
Așezați pieptul de rață în tigaie, presărați legumele în jurul său și puneți-l la nivelul mediu al cuptorului timp de 15 minute pentru a se rumeni ușor.
Reduceți cuptorul la 350 de grade și întoarceți rața pe o parte. Reglați căldura, astfel încât rața face întotdeauna zgomote de gătit, dar grăsimea nu arde.
Îndepărtați grăsimea acumulată ocazional (un baster cu bulb o va face cu ușurință). Ungerea nu este necesară.
Aproximativ 30 de minute mai târziu, sau cam la jumătatea drumului, întoarceți rața pe cealaltă parte.
Cu cincisprezece minute înainte de sfârșitul timpului estimat de prăjire, sareți rața și întoarceți-o cu pieptul în sus. Rața se face într-un mediu rar dacă sucul din partea cea mai grasă a coapsei sau a tobei runt slab roz atunci când carnea este înțepată, iar când rața este ridicată și scursă, ultimele picături de suc din aerisire sunt un trandafir palid. Rața este bine făcută atunci când sucurile sunt galben pal. Baza de sos
În timp ce rața se prăjește, faceți o colorare caramel dulce-acrișor după cum urmează: fierbeți zahărul și oțetul la foc moderat timp de câteva minute până când amestecul s-a transformat într-un sirop maro de mahon. Scoateți imediat de pe foc și turnați în ceașcă din stocul de rață. Se fierbe timp de un minut, amestecând, pentru a dizolva caramelul. Apoi adăugați restul de stoc, bateți în amestecul de săgeată și amestecați coaja de portocală. Se fierbe timp de 3 până la 4 minute sau până când sosul este limpede, limpede și ușor îngroșat. Corectați condimentele și lăsați-le deoparte.Segmentele portocalii
Tăiați cele 4 portocale în segmente îngrijite, fără piele și puneți-le într-un vas acoperit.Adunarea finală
Când rața este gata, aruncați șirurile de fixare și așezați-o pe un platou.
Puneți-l în cuptorul fierbinte oprit, lăsând ușa întredeschisă.
Scoateți cât mai multă grăsime din tigaia de prăjire.
Adăugați vinul și fierbeți-l rapid, răzuind sucurile de prăjire coagulate și reducând lichidul la 2 sau 3 linguri.
Se strecoară reducerea vinului în baza sosului și se aduce la foc mic. Se amestecă lichiorul de portocale cu linguri, degustare. Sosul ar trebui să aibă o aromă plăcută de portocale, dar să nu fie prea dulce.
Adăugați picături de amare de portocale sau suc de lămâie ca corecție.
Chiar înainte de servire și de pe foc, se învârte în îmbogățirea untului și se toarnă sosul într-o barcă de sos încălzită.
Așezați o linie de segmente portocalii pe lungimea raței și strângeți restul la cele două capete ale platoului. Puneți un pic de sos cu coaja peste rață și serviți.
Variații: Cantenon Montmorency (rață friptă cu cireșe) cireșele sau piersicile sunt, de asemenea, bune ca garnitură pentru rața friptă. 36 până la 48 de cireșe roșii sau negre fără sâmburi (dacă sunt congelate, dezghețate și drenate) 1 Tb suc de lămâie 3 Tb port sau coniac 2 până la 3 Tb zahăr granulat2 TB unt înmuiat
Prăjiți pasărea conform instrucțiunilor din rețeta principală. Faceți sosul îngroșat de culoare caramel și săgeată descris pentru caneton lorange precedent, omițând coaja de portocală și lichiorul de portocale. Fructele se încălzesc în sos după cum urmează: aruncați cireșele în cratiță cu sucul de lămâie, portul sau coniacul și zahărul.
Lăsați-le să se înmoaie cel puțin 20 până la 30 de minute. După ce rața s-a prăjit, iar sucurile de tigaie au fost deglazate cu vin și adăugate la sos, turnați sosul în cireșe.
Se încălzește sub foc mic timp de 3 până la 4 minute pentru a bracona cireșele (dacă fierbe lichid, fructele se pot micșora).
Scoateți cireșele cu o lingură cu fante și distribuiți-le peste și în jurul raței. Fierbeți sosul rapid pentru a-l reduce și îngroșa ușor. Condimente corecte. Pe foc, se învârte în untul de îmbogățire.
Turnați sosul într-un castron încălzit, lingurați puțin peste rață și serviți.Caneton aux Peches (rață friptă cu piersici) 3 piersici mari sau 6 mici, ferme, coapte, cu piatră liberă (sau piersici conservate scurse, minus zahărul de mai jos) 2 TB suc de lămâie 2 până la 3 Tb port sau coniac 2 până la 3 Tb zahăr granulat
Dacă folosiți piersici proaspete, curățați-le și înjumătățiți-le cu cel mult 30 de minute înainte de servire, astfel încât să nu se decoloreze. Aranjați piersicile într-un vas ignifug și ungeți-le cu lichidele și zahărul. Ungeti de mai multe ori mai mult înainte de a utiliza. După ce rața s-a prăjit și sucurile de tigaie au fost deglazate cu vin și adăugate în sos, turnați sosul peste piersici. Procedați ca pentru rețeta precedentă de rață cu cireșe.
SUGESTII DE LEGUME ȘI VIN
Nimic nu ar trebui să interfereze cu aromele raței, sosului și portocalelor.
Cartofi souted sau shoestring, sau chips-uri de cartofi de casă sunt cea mai buna alegere.
Serviți un Bordeaux-Medoc roșu bun sau un visiniu alb răcit
Meursault, Montrachet sau Corton-Charlemagne.
Type_27_data.init_step_by_step_images = 0;