Fripturi cu ochi de coastă cu gust în stil Harissa

Nevoie de o curs principal fără gluten și fără lactate? Fripturile cu ochi de coastă cu gust în stil Harissa ar putea fi o rețetă grozavă de încercat. Această rețetă face 4 porții cu 548 calorii, 46G de proteine, și 39G de grăsime fiecare. Pentru $5.55 pe portie, această rețetă acoperă 25% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Este adus la tine de Epicurious. ziua valentin va fi și mai special cu această rețetă. Dacă aveți la îndemână zahăr, cățel de usturoi, fripturi cu ochi de coastă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 68%, care este solid. Rețete similare includ Fripturi cu ochi de coastă cu gust în stil Harissa, Fripturi De Conopidă Cu Harissa, și Burgeri de vinete Halloumi cu Harissa relish.
Instrucțiuni
Se toacă usturoiul și se pasează într-o pastă cu un vârf de sare folosind un cuțit mare și greu, apoi se transferă într-un castron.
Încălziți o tigaie mică și grea uscată la foc moderat până când este fierbinte, apoi prăjiți chimen, coriandru și semințe de chimen, agitând frecvent tigaia, până când este parfumată, aproximativ 1 minut.
Transferați semințele în râșniță și pulsați până când sunt măcinate grosier.
Adăugați condimente în pasta de usturoi împreună cu ardei prăjiți, ulei de măsline, fulgi de ardei roșu (după gust), zahăr și 1/4 linguriță sare.
Fripturile se usucă și se presară peste tot cu piper și restul de 1/2 linguriță de sare.
Pregătiți grătarul pentru gătit cu cărbune mediu-fierbinte (căldură moderată pentru gaz).
Fripturi de grătar pe grătar ușor uleiat, întorcându-se o dată și deplasându-se în jurul raftului pentru a evita flăcările, 5 până la 6 minute pentru mediu-rar. Dacă utilizați un grătar cu gaz, gătiți acoperit, întorcându-vă o dată și deplasându-vă în jurul raftului pentru a evita flăcările, 4 până la 5 minute pentru mediu-rar.
Transferați fripturile pe o tăietură și lăsați să stea, neacoperit, 5 minute.
Dacă nu puteți face grătar în aer liber, fripturile pot fi gătite într-o tigaie fierbinte, ușor unsă, bine condimentată, mare (2 arzătoare), la foc moderat, răsturnând o dată, 10 până la 12 minute în total.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Friptura funcționează foarte bine cu Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Provenance Vineyards Napa Valley Merlot cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 34 de dolari pe sticlă.
![Napa Valley Merlot]()
Napa Valley Merlot
Merlotul nostru din 2006 nu este timid, cu nuanța sa profundă și întunecată de granat și aromele abundente de negru bogatcireșe, cassis și cuișoare. Taninurile abordabile, integrate, încadrează fructul întunecat Generosarome și acoperă palatul cu catifea moale. Finisajul lung, Fructat, dantelat cu condimente de toamnă,se termină cu un zing de afine plin de viață. "Acesta este un vin foarte elegant dintr-o epocă superbă. Iaasta, Miles!"râde vinificatorul Tom Rinaldi, cu o referire la filmul lateral.