Flan De Chocolate
Reteta Flan de ciocolata ar putea satisface pofta Europeană în aproximativ 3 ore și 5 minute. O porție conține 1798 calorii, 9g de proteine, și 150g de grăsime. Această rețetă servește 6. Pentru $ 4.87 pe portie, această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână ciocolată dulce, fasole de vanilie, zahăr și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și prietenos cu fodmap dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 22%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Flanul Meu Simplu De Cremă (Flan Filipinez Leche), Guavan și tartă cu brânză (Flan De Guayaba y Queso), și Flan De Arroz con Leche (tartă cu budincă de orez).
Instrucțiuni
Se toarnă 2 căni de zahăr în centrul unei cratițe adânci și se toarnă cu grijă apa din jurul ei, încercând să nu stropiți zahăr pe părțile laterale ale tigaiei. Nu amestecați; trageți ușor degetul prin Centrul zahărului de două ori (făcând o cruce) pentru a-l umezi. La foc mediu-mare, aduceți la fierbere fără agitare. Reduceți căldura la foc mic rapid și gătiți fără a agita până la culoarea chihlimbarului-caramel, 10 până la 20 de minute. Scoateți imediat de pe foc. Setați 8 (1 cană) ramekins sau căni de cafea puțin adânci în apropiere. Când caramelul este gătit, turnați rapid aproximativ 1/4 cană de caramel în fiecare ramekin și rotiți pentru a acoperi părțile laterale. Puneți deoparte să se răcească. Preîncălziți cuptorul la 325 grade F.
Într-o cratiță, aduceți laptele, fasolea de vanilie și bețișoarele de scorțișoară la fiert la foc mediu. Opriți imediat focul și lăsați-l deoparte pentru a infuza timp de 10 minute.
Adăugați ciocolata tocată și bateți pentru a se topi și combina. Între timp, amestecați ouăle, gălbenușurile de ou suplimentare și ceașca rămasă de zahăr.
Bateți aproximativ 1/2 cană din laptele fierbinte în amestecul de ouă și apoi bateți laptele fierbinte rămas. Se strecoară amestecul într-un ulcior pentru a-l netezi și pentru a îndepărta fasolea de vanilie și bețișoarele de scorțișoară.
Se toarnă amestecul în ramekinele căptușite cu caramel și se aranjează într-o baie de apă fierbinte.
Coaceți în centrul cuptorului până când este setat în centru, 30 până la 35 de minute.
Scoateți din Baia de apă și lăsați să se răcească. Acoperiți bine fiecare ramekin cu folie de plastic. Refrigerați cel puțin 2 ore. (Sau la frigider până când este gata de servit, până la 24 de ore.)
Pentru a servi, întoarceți flanele pe farfurii (poate fi necesar să înmuiați fundul fiecărui ramekin în apă fierbinte pentru a slăbi caramelul.) Caramelul se va turna și va servi drept sos.