Fasole Franceză Flageolet
Fasole Flageolet Franceză ar putea fi doar Mediterana rețetă pe care o căutați. Acest fel de mâncare are 196 calorii, 8g de proteine, și 10g de grăsime per portie. Pentru 74 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. 2 persoane au fost impresionate de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline, usturoi, fasole flageolet și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 14 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 31%. Acest scor nu este atât de minunat. Încercați Fasole Flageolet, Fasole Flageolet cu rozmarin și cimbru, și Fasole Flageolet cu fenicul proaspăt pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Cu o noapte înainte de gătit, așezați fasolea într-un castron mare și acoperiți-le cu apă cu 1 inch. Acoperiți vasul cu folie de plastic și refrigerați peste noapte.
A doua zi, preîncălziți cuptorul la 300 de grade.
Scurgeți fasolea, clătiți bine și scurgeți din nou. Într-o oală mare rezistentă la cuptor, cum ar fi Le Creuset, încălziți uleiul de măsline la foc mediu până la mediu-mic, adăugați slănina și gătiți timp de 4 până la 5 minute, până când slănina începe să se rumenească.
Adăugați ceapa, feniculul și morcovii și gătiți timp de 7 minute, amestecând ocazional, până când legumele încep să se înmoaie, dar nu se rumenesc.
Se adaugă usturoiul și se sotează încă 1 până la 2 minute.
Adăugați flageoletele în oală și amestecați bulionul, frunzele de dafin și rozmarinul. (Nu fi tentat să adaugi sare! Fasolea va deveni dură.)
Adăugați 2 căni de apă, care ar trebui să acopere doar fasolea, și aduceți la foc mic deasupra sobei. Acoperiți vasul bine și coaceți la cuptor timp de 45 de minute.
Scoateți capacul, amestecați 1 lingură de sare și 1 linguriță de piper și întoarceți vasul la cuptor fără capac. Ridicați temperatura la 350 de grade și coaceți timp de 30 până la 45 de minute. Fasolea va fi foarte fragedă și va fi doar puțin lichid în fundul tigaiei. (Dacă fasolea este uscată, adăugați puțină apă.) Aruncați frunzele de dafin și rozmarinul. Gustați pentru condimente și serviți fierbinte.