Essentials: Ouă Umplute
Nevoie de o fără gluten, fără lactate, prietenos cu fodmap și garnitură întreagă de 30? Essentials: ouăle umplute ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. Această rețetă servește 12. Pentru 41 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 77 calorii, 3G de proteine, și 7g de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți opțional: arpagic, ulei de măsline, sare și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 12%. Acest scor este destul de rău. Încercați Essentials: Hamburgeri, Elemente Esențiale: Hummus, și Essentials: Tacos De Pește pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Umpleți o oală medie cu apă și aduceți la fierbere.
Adăugați ouăle și fierbeți timp de 9 minute.
Scurgeți ouăle și răciți-le în apă cu gheață până se răcesc. Dacă ai de gând să colorezi ouăle, cred că acum este momentul.
Curățați ouăle, tăiați-le pe jumătate pe lungime și scoateți gălbenușurile într-un castron. Puneți albușurile pe un platou, tăiați cu fața în sus și presărați sare și piper.
Folosiți o furculiță pentru a zdrobi ouăle cu maioneză, muștar și sare și piper după gust. Dacă amestecul este foarte gros, adăugați apă rece 1 linguriță la un moment dat până când consistența este corectă. Gust pentru condimentare; umpleți albușurile cu amestecul de gălbenușuri. Dacă nu serviți în decurs de o oră, dați-l la frigider până când este gata de mâncare.
Puteți pur și simplu să presărați ouăle cu arpagic tocat și/sau pătrunjel sau să le pudrați cu boia. Pentru un plus de aromă, puteți amesteca în amestecul de gălbenușuri ierburi tocate, boia de ardei, un pic de usturoi bătut sau capere tocate. Combinația mea preferată este un pic de usturoi amestecat în gălbenuș cu arpagic tocat presărat deasupra.
- face aproximativ 1 cană-
Adaptat din arta mâncării Simple
Puneți gălbenușul într-un bol cu zeama de lămâie sau oțetul și un vârf de sare.
Bateți bine, până când sarea s-a dizolvat și gălbenușul s-a îngroșat puțin. Picurați încet uleiul de măsline în amestecul de gălbenușuri de ou, amestecând constant. Pe măsură ce gălbenușul absoarbe uleiul, sosul se va îngroșa, se va lumina în culoare și va deveni opac. Odată ce se întâmplă acest lucru, puteți începe să adăugați uleiul puțin mai repede, într-un flux subțire, dar constant, amestecând tot timpul. Gustați și amestecați într-o altă picătură de oțet sau suc de lămâie dacă are nevoie de strălucire.