Ekmek Pâine Turcească
Pâinea turcească Ekmek necesită aproximativ 4 ore de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 16 și costă 23 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegană are 182 calorii, 7g de proteine, și 1g de grăsime per portie. Dacă aveți drojdie activă, apă, zahăr și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. 46 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Este adus la tine de Toțiretete. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 80%, ceea ce este extraordinar. Rețete similare includ Pâine Turcească De Paște, Simit (Inele De Pâine Turcești), și Simit (Pâine Circulară Turcească).
Instrucțiuni
Așezați 1/2 cană de făină și 1/4 cană de apă într-un bol acoperibil; amestecați bine. Acoperiți și lăsați să stea la temperatura camerei peste noapte. A doua zi, adăugați 1/2 cană de făină și 1/4 cană de apă în castron. Acoperiți și lăsați să stea la temperatura camerei peste noapte. În a treia zi, adăugați 1/2 cană de făină și 1/4 cană de apă în castron. Acoperiți și lăsați să stea la temperatura camerei peste noapte.
Pentru a face aluatul: într-un castron mare, dizolvați drojdia și zahărul în apa caldă.
Lăsați să stea până la crem, aproximativ 10 minute.
Spargeți starterul în bucăți mici și adăugați-l la amestecul de drojdie. Se amestecă 4 căni de făină și sarea. Se amestecă făina rămasă, 1/2 cană la un moment dat, bătând bine după fiecare adăugare. Când aluatul s-a tras împreună, întoarceți-l pe o suprafață ușor făinată și frământați până la neted și elastic, aproximativ 8 minute.
Presărați puțină făină peste aluat și apoi acoperiți-o cu o cârpă uscată.
Lăsați-l să crească până la dimensiunea dublă.
Puneți aluatul înapoi pe o suprafață de lucru ușor înmuiată și scoateți aerul. Împărțiți aluatul în jumătate și frământați fiecare bucată timp de 2 până la 3 minute. Formați fiecare bucată într-o pâine ovală strânsă.
Presărați două tigăi de foi cu făină de porumb.
Rotiți și întindeți două pâine până când sunt ovale de 15x12 inch. Praf vârfurile pâinilor cu făină. Acoperiți cu o cârpă uscată și lăsați să se ridice într-un loc cald până când se dublează dimensiunea. Între timp, preîncălziți cuptorul la 425 grade F (220 grade C).
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30 până la 40 de minute. Ceață cu apă de 3 ori în primele 15 minute. Pâinile se fac atunci când fundul lor sună gol când este lovit.
Lăsați să se răcească pe rafturile de sârmă înainte de servire.