Cărți de bucate clasice: pui cu lămâie feliată și ceapă prăjită

Cărți de bucate clasice: puiul cu lămâie feliată și ceapă prăjită ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. O porție conține 719 calorii, 75g de proteine, și 39G de grăsime. Această rețetă servește 4. Pentru $1.96 pe portie, această rețetă acoperă 32% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați zahăr, ceapă, bucăți de pui și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a utiliza până cuișoare sol ai putea urma acest curs principal cu Pâine De Dovleac ca desert. Acesta este adus la tine de grave mănâncă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 78%, acest fel de mâncare este destul de bun. Încercați Ceapă feliată groasă cu cimbru de lămâie, Cărți De Bucate Clasice: Supă Mulligatawny, și Cărți de bucate clasice: supă de roșii toscane și pâine franceză de casă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Dacă bucățile de pui sunt piele, îndepărtați pielea. Clătiți și uscați.
Curățați ceapa. Tăiați două dintre ele grosolan și puneți-le în vasul unui robot de bucătărie sau al unui blender.
Tăiați al treilea în jumătate pe lungime, apoi tăiați-l în jumătăți subțiri și lăsați-l deoparte.
Adăugați 6 linguri de apă, ghimbirul și usturoiul la ceapa din robotul de bucătărie sau blender și amestecați la viteză mare până când aveți o pastă netedă.
Încălziți 6 linguri de ulei (am folosit
într-o oală de 10-12 inch peste flacără medie-mare. Când este fierbinte, puneți ceapa feliată și prăjiți-le, amestecând, până când sunt maro închis și crocante, deși nu sunt arse.
Îndepărtați ceapa cu o lingură cu fante și lăsați-le să se scurgă pe prosoape de hârtie.
În același ulei, rumenim bucățile de pui pe toate părțile până devin aurii. Faceți acest lucru rapid la flacără mare, astfel încât puiul să se rumenească, dar să nu se gătească. Am făcut coapsele aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Va trebui să o faceți în cel puțin 2 loturi.
Scoateți puiul cu lingura cu fante într-un castron sau farfurie.
Adăugați restul de 2 linguri de ulei în oală.
Se toarnă pasta din blender(întoarce-ți fața!). Amestecând, prăjiți la foc mediu-mare timp de aproximativ 10 minute sau până când pasta devine un maro auriu frumos. Acum puneți coriandrul, chimenul și turmericul și prăjiți, amestecând continuu; după alte 2 minute adăugați iaurt, câte o linguriță; după 2 sau 3 minute, sosul de roșii, câte o lingură, continuând să amestecați și să prăjiți. În cele din urmă, adăugați sare, scorțișoară, cuișoare, piper cayenne și 1 1/2 căni de apă. Aduceți la fierbere. Acoperiți, reduceți focul și fierbeți ușor timp de 10 minute.
Tăiați lămâia în 4 sau 5 felii, aruncând bucățile de capăt și îndepărtați semințele.
Adăugați felii de lămâie împreună cu bucățile de pui, ceapa prăjită, zahărul și ardeiul măcinat în sos, amestecați și dați la fiert. Acoperiți, reduceți focul și fierbeți ușor timp de 20-25 de minute, sau până când puiul este fraged, întorcând bucățile din când în când. Dacă puiul se lipeste de fundul oalei, mai adăugați puțină apă. Ar trebui să ajungeți cu un sos foarte gros. (Sosul meu era gros, dar și copios și nu era în pericol să se lipească. Nu știu dacă a fost corect, dar a avut un gust bun.)