Cuscus israelian cu dovlecei prăjiți și lămâie conservată
Cuscusul israelian cu dovlecei prăjiți și lămâie conservată este un vegan garnitură. Această rețetă face 6 porții cu 413 calorii, 10g de proteine, și 16g de grăsime fiecare. Pentru $1.7 pe portie, această rețetă acoperă 22% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Dacă aveți la îndemână nuci de pin, stafide aurii, băț de scorțișoară și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular remarcabil de 89%. Rețete similare includ Cuscus israelian cu dovlecei prăjiți și lămâie conservată, Cuscus israelian cu dovleac prăjit marocan, și Salată prăjită de dovlecei, varză și cuscus.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 475 F.
Înjumătățiți lămâile și scoateți carnea, păstrând atât carnea, cât și coaja.
Tăiați suficientă coajă în zaruri de 1/4 inch pentru a măsura 1/4 cană. Puneți carnea de lămâie într-o sită așezată peste un castron și apăsați cu spatele unei linguri pentru a extrage sucul.
Aruncați dovleceii cu 1 lingură de ulei și sare după gust într-o tigaie mare de mică adâncime și întindeți-o în 1 strat. Prăjiți în treimea superioară a cuptorului 15 minute, sau până când dovlecelul este doar fraged și transferați într-un castron mare.
Gatiti ceapa in 1 lingura de ulei intr-o tigaie grea de 10 inci la foc moderat, amestecand ocazional, pana abia incepe sa devina aurie.
Gatiti cuscusul cu baton de scortisoara intr-o oala mare cu apa clocotita cu sare 10 minute, sau pana cand este frageda, si scurgeti-o intr-o strecuratoare (nu clatiti).
Adăugați cuscus la legume și aruncați cu 2 linguri de ulei pentru a acoperi.
Adăugați coaja și sucul de lămâie, pătrunjelul, nucile, stafidele, scorțișoara măcinată și sarea după gust. Aruncați pentru a amesteca bine.
4 până la 5 lămâi conservate
5 lb. dovlecei de nucă, curățați și însămânțați
3/4 până la 1 cană ulei de măsline
7 căni de cuscus israelian sau acini di pepe (paste mici în formă de boabe de piper), aproximativ 3 lb.
Batoane de scorțișoară de 4 (3 inci)
3 căni de pătrunjel proaspăt tocat cu frunze plate
2 căni de nuci de pin, prăjite
1 linguriță scorțișoară măcinată
Preîncălziți cuptorul la 475 F.
Înjumătățiți lămâile și scoateți carnea, păstrând atât carnea, cât și coaja.
Tăiați suficientă coajă în zaruri de 1/4 inch pentru a măsura 1 cană. Puneți carnea de lămâie într-o sită așezată peste un castron și apăsați cu spatele unei linguri pentru a extrage sucul.
Tăiați suficient dovlecei în zaruri de 1/4 inch pentru a măsura aproximativ 12 căni și aruncați cu 1/3 cană de ulei și sare după gust. Prăjiți în straturi unice în loturi în cea mai mare tigaie superficială în treimea superioară a cuptorului 15 minute sau până când este doar fragedă.
Gatiti 1/2 de ceapa in 3 linguri de ulei intr-o tigaie grea de 12 inci la foc moderat, amestecand ocazional, pana abia incepe sa devina aurie.
Adăugați la squash. Repetați cu ceapa rămasă și mai mult ulei.
Gatiti cuscusul cu batoane de scortisoara intr-un 8-qt. oală de fierbere apă sărată 10 minute, sau până la licitație doar, și se scurge într-o strecurătoare (nu clătiți). Aruncați cuscusul cu 3 linguri de ulei într-un castron mare.
Adăugați dovleceii, ceapa, coaja de lămâie și sucul și ingredientele rămase. Condimentează cu sare (vei avea nevoie de multă) și aruncă pentru a amesteca bine.
Lămâile conservate pot fi preparate și dovleceii, ceapa și cuscusul gătite (aruncați cuscusul cu puțin ulei) cu 1 zi înainte și refrigerate separat în pungi de plastic sigilabile. Aduceți la temperatura camerei înainte de a combina.