Arțar friptură de curcan și sos necesită aproximativ 45 de minute de la început până la sfârșit. Acest fel principal are 431 calorii, 50g de proteine, și 20g de grăsime pe porție. Pentru 1,29 USD pe porție, această rețetă acoperă 25% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 20. 279 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Această rețetă de la Toaterețete necesită cidru de mere, frunze de dafin, maghiran și coajă de lămâie. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Recunoștinței. Cu o lingură scor de 88%, acest fel de mâncare este excelent. Încearcă Curcan prăjit suculent cu sos de arțar, Curcan prăjit glazurat cu sirop de arțar cu sos Riesling, și Curcan simplu prăjit cu sos bogat de curcan pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Se fierbe cidrul de mere și siropul de arțar într-o cratiță grea la foc mediu-mare până se reduce la 1/2 cană (aproximativ 20 de minute).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cidru De Mere
Sirop De Arțar
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
2
Se ia de pe foc și se amestecă 1/2 din cimbru și maghiran și toată coaja de lămâie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coaja De Lămâie
Maghiran
Cimbru
3
Adăugați untul sau margarina și bateți până se topește.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
4
Adăugați sare și piper măcinat după gust. Se acoperă și se dă la frigider până se răcește (siropul se poate face cu până la 2 zile înainte).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piper Negru Măcinat
Sirop
Sare
5
Preîncălziți cuptorul la 375 grade F (190 grade C).
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
6
Așezați raftul cuptorului în cea mai joasă treime a cuptorului.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
7
Spălați și uscați curcanul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
8
Așezați curcanul într-o tigaie mare. Glisați mâna sub pielea sânului pentru a slăbi pielea sânului. Frecați 1/2 cană din amestecul de unt de arțar sub pielea sânului. Dacă intenționați să umpleți curcanul, faceți-o acum. Frecați 1/4 cană din amestecul de unt de arțar peste exteriorul curcanului. Cu șirul de bucătărie legați picioarele de curcan împreună.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt De Arțar
Umplutură
Toată Turcia
Condimente Uscate Freca
Echipamente pe care le vei folosi
Sfoară De Bucătărie
Tigaie De Prăjire
9
Aranjați ceapa tocată, țelina tocată și morcovul tocat în jurul curcanului în tigaia de prăjire. Dacă se dorește, gâtul și măruntaiele pot fi adăugate la legume.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Legume
Morcov
țelină
Toată Turcia
Ceapă
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie De Prăjire
10
Presărați restul de cimbru și maghiran peste legume și turnați bulionul de pui în tigaie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Stoc De Pui
Legume
Maghiran
Cimbru
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
11
Prăjiți curcanul la 375 grade F (190 grade C) timp de 30 de minute. Reduceți temperatura cuptorului la 350 grade F (175 grade C) și acoperiți curcanul lejer cu folie (partea strălucitoare spre curcan). Continuați să prăjiți până când este foarte fraged, ungând ocazional cu sucuri de tigaie. Aproximativ 3 până la 4 ore neumplute, 4 până la 5 ore umplute. Perforați articulația piciorului cu o furculiță, dacă sucurile curg limpede sau slab roz, atunci curcanul este gata.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De Aluminiu
Cuptor
Tigaie
12
Transferați curcanul într-un platou și cove cu folie. Rezervați amestecul de tigaie pentru sos.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Sos
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De Aluminiu
Tigaie
13
Pentru a face sos: strecurați sucurile de tigaie într-o ceașcă de măsurare. Lingură de grăsime din sucuri.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos
Echipamente pe care le vei folosi
Cupa De Măsurare
Tigaie
14
Adăugați suficient stoc de pui pentru a face 3 căni.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Stoc De Pui
15
Transferați lichidul într-o cratiță grea și aduceți la fierbere.
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
16
Se amestecă 3 linguri din amestecul de unt de arțar rezervat cu făina într-un castron mic pentru a forma o pastă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt De Arțar
Făină Pentru Toate Scopurile
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
17
Bateți amestecul în bulion.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Bulion
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
18
Adăugați cimbru proaspăt tocat și frunza de dafin. Se fierbe până se reduce și se îngroașă ușor, amestecând ocazional.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cimbru Proaspăt
Frunze De Dafin
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
19
Adăugați coniac de mere dacă doriți și condimentați cu sare și piper măcinat după gust.