Curcan glazurat cu caise cu sos de ierburi proaspete

Curcanul glazurat cu caise cu sos de ierburi proaspete ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $2.05 pe portie, această rețetă acoperă 36% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 690 calorii, 95g de proteine, și 30g de grăsime. Această rețetă servește 12. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de gem de caise, crenguțe de salvie, pătrunjel și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma coaja de lămâie, puteți urma acest fel principal cu Fursecuri de marmeladă de portocale cu glazură de coajă de portocală ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 70%. Acest scor este bun. Rețete similare sunt Curcan glazurat cu caise cu ceapă prăjită și sos de șalotă, Filet De Porc Glazurat Cu Caise Cu O Crustă De Ierburi Și Semințe De Muștar, și Curcan prăjit cu ierburi cu sos.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Scoateți curcanul din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de prăjire. Se usucă curcanul și se așează pe un suport în formă de V într-o tigaie mare. Frecați curcanul peste tot cu ulei și condimentați-l în interior și în exterior cu sare și piper. Umpleți cavitatea cu jumătățile de lămâie, usturoiul zdrobit, cimbru, rozmarin, salvie și frunze de dafin. Prăjiți curcanul timp de aproximativ 2 1/2 ore, până devine auriu peste tot și un termometru citit instantaneu introdus între picior și coapsă înregistrează 16
Într-un castron mic, amestecați gemul de caise, sucul de lămâie, coaja de lămâie și salvie și condimentați cu sare și piper. Cuptorul cu microunde glazura până se diluează ușor, aproximativ 20 de secunde.
Periați curcanul cu jumătate din glazură și prăjiți timp de aproximativ 15 minute, până când pielea este de culoare mahon.
Periați curcanul cu glazura rămasă și prăjiți-l timp de aproximativ 15 minute mai mult, până când pielea este mahon adânc și un termometru citit instantaneu introdus între picior și coapsă înregistrează 17
Înclinați curcanul pentru a scurge toate sucurile din cavitate în tigaia de prăjire.
Transferați curcanul pe o placă de sculptură și lăsați să se odihnească timp de 45 de minute.
Îndepărtați grăsimea din picături în tigaia de prăjire. Puneți tigaia la foc mare și aduceți la fierbere.
Adăugați bulionul de curcan și gătiți timp de 2 minute, răzuind bucățile rumenite de pe fundul tigaiei.
Într-o cratiță medie, topiți untul.
Adăugați făina și gătiți la foc moderat până se omogenizează, aproximativ 2 minute. Se strecoară 3 1/2 căni de lichid din tigaia de prăjire în cratiță și se amestecă pentru a se amesteca. Aduceți sosul la foc mic și gătiți la foc moderat, amestecând ocazional, până se îngroașă ușor, aproximativ 5 minute. Se amestecă pătrunjelul, salvia și cimbru și se condimentează cu sare și piper.
Se toarnă sosul într-un ulcior mic. Sculptați curcanul și serviți cu sosul.