Curcan glazurat cu arțar cu sos de ceapă-cidru

Curcan glazurat cu arțar cu sos de ceapă-cidru ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 8 și costă 3,32 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 124g de proteine, 44G de grăsime, și un total de 1041 calorii. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de unt, făină, salvie plus 1 crenguță și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma cidrul de mere, puteți urma acest fel principal cu Tort De Gogoși Cu Cidru De Mere ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 40 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 73%. Acest scor este bun. Încercați Curcan sărat cu soia și cidru pe Puncte de pâine prăjită cu sos de arțar-soia, Pâini de carne de curcan salvie cu ceapă și sos de cidru, și Curcan glazurat cu arțar cu sos pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mică la foc mediu, aduceți 1/2 cană de sirop de arțar la fierbere. Reduceți căldura și fierbeți până se reduce la jumătate, aproximativ 12 minute. Se răcește ușor. Într-un castron, combinați untul, 1/2 linguriță. sare, 1/2 linguriță. piper și salvie și cimbru tocat. Se amestecă siropul redus.
Se pune la frigider pentru a se răci, amestecând frecvent.
Preîncălziți cuptorul la 177°.
Scoateți măruntaiele și gâtul din curcan. Clătiți curcanul în interior și în exterior cu apă rece; se usucă. Slăbiți ușor pielea de la sân.
Întindeți 2/3 din amestecul de unt sub piele. Condimentați cu generozitate în interiorul curcanului cu sare și piper și umpleți cu 8 pene de ceapă, usturoi și crenguțe de ierburi. Legați copanele împreună și puneți aripile sub. Împrăștiați pene de ceapă rămase într-o tigaie mare de prăjire, acoperiți cu un raft și așezați curcanul pe raft.
Întindeți amestecul de unt rămas pe tot curcanul.
Se toarnă 1 cană de bulion și 1 cană de cidru de mere în fundul tăvii de prăjire. Acoperiți ușor cu folie. Prăjiți curcan, ungând la fiecare 30 de minute, până când un termometru citit instantaneu plasat în cea mai groasă parte a coapsei citește 74°, aproximativ 3 ore.
În ultima jumătate de oră, îndepărtați folia și ungeți cu jumătate din 1/3 cană de sirop de arțar rezervat. Prăjiți 15 minute; repetați ungerea.
Transferați curcanul în platou, cortați cu folie și lăsați să se odihnească timp de 20 până la 30 de minute.
Scoateți raftul din tigaia de prăjire și turnați picăturile într-o cană de măsurare, lăsând ceapa în tigaie. Degresați grăsimea din picături și returnați 4 linguri. grăsime la tigaie.
Puneți tigaia peste 2 arzătoare la foc mediu.
Se presară făină și se gătește, amestecând, timp de 3 minute.
Adăugați restul de 2 căni de cidru și 1 cană de bulion și picături rezervate în tigaie. Aduceți la fierbere, răzuind bucățile rumenite de pe fundul tigaiei, reduceți focul la minim și fierbeți până se îngroașă ușor, aproximativ 10 minute. Se strecoară în cratiță și se condimentează cu sare și piper.